Вчера Broadcom приключи сделката по придобиване на бизнеса, насочен към корпоративна сигурност на Norton и обяви името на новата компания, която вече минава под крилото ѝ: NortonLifeLock. Името Symantec обаче ще се запази, тъй като Broadcom държат правата за него относно досегашните продукти на компанията. По този начин се промени и индексното обозначение на Symantec на Nasdaq – от SYMC към NLOK. В следстствие на приключването на сделката, акциите на Symantec белязаха ръст от близо два процента до $24.19, като от UBS прогнозират достигането на устойчиво ниво от $27 на акция скоро.

По повод заключителната фаза на придобиването, от NortonLifeLock заявиха, че близо 50 милиона са техните клиенти по целия свят, което ги прави глобален лидер в защитната индустрия. „Стартът на NortonLifeLock днес е ключова стъпка към трансформацията ни към независим чисто потребителски бизнес за киберзащита. „Придвижвайки се напред в преходния период, през следващите 12 месеца, ние ще нанесем промени в ценовата си структура, за да постигнем ръст на приходите, генериране на паричен поток и устойчивост на печалбите“, заяви в специално съобщение главният финансов мениджър на NortonLifeLock Винсънт Пилет.

Що се отнася до Broadcom, то оценената на $10.7 млрд. сделка носи на производителя на чипове разнообразен спектър от услуги от сферата на киберзащитата, както и нов източник на печалба. Корпоративният бизнес на Symantec е донесъл $2.3 млрд. приход на компанията за фискалната 2019 посредством продажбата на софтуерни решения, които помагат на големите компании да се справят с увеличаващите се като обем и сложност заплахи към тях.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари