Symantec и Comodo спорят кой е лидер в доставката на цифрови сертификати

2
11


Symantec и Comodo, две от водещите компании за сигурност, доставящи защитени SSL дигитални сертификати, отново извадиха шпагите в спор кой от тях е най-предпочитания световен доставчик на такива сертификати в световен план.

Изглежда, че това, което отстрани изглежда като забавна размяна размяна на дартс стрелички, всъщност се възприема доста сериозно от двете американски компании, за които в последно време нещата не вървят особено добре. Symantec за пореден път отхвърли данните от доклада на W3Techs, че именно Comodo са взели първенството в доставянето на цифрови удостоверения от дългогодишния лидер тук Symantec. Компанията се позовава на данни на компанията за предоставяне на анализ и проучвания Netcraft, според която Symantec са безспорен лидер в предоставянето на SSL сертификати, заемаща една-трета пазарен дял, докато Comodo се нареждат на трето място тук с едва една-пета.

Symantec се позовават също така и на данни на консултантската агенция Frost & Sullivan, които също им дават сериозно предимство пред техните конкуренти, определяйки пазарния дял на компанията на 60%, а на Comodo – скромните 7.5%.

„Оставяйки настрана цифрите, ние в Symantec вярваме, че „лидерството“ се постига по заслуги, а не по заявка“, споделя на страниците на един от блоговете на Symantec директорът по продуктов маркетинг Бенджамин Уонг, като не забравя да докачи Comodo около наскоро появилата се новина, че доставеният посредством някои продукти на Comodo инструмент за защита PrivDog, който е подкрепен от компанията, застрашава сигурността на потребителите.

„През последните две десетилетия, преминавайки през бурния растеж на интернет активността и увеличаващите се заплахи от кибер опасностите, глобалната инфраструктура на Symantec не е била компрометирана НИТО ВЕДНЪЖ. От друга страна, по-малко от седмица, след като нашият конкурент сподели, че е „номер едно“ на SSL пазара, Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ излезе с предупреждение за PrivDog, инструмент, с който се пресича SSL връзката – свързан пряко с нашия конкурент“, пише Уонг.

През февруари, създателят и изпълнителен директор на Comodo Мелих Абдулхайоглу изказа задоволството си от лидерската позиция на компанията в доставката на цифрови удостоворения, споделяйки, че извоюваната от тях позиция е спечелена посредством „органичен растеж“, а не придобит такъв, захапвайки на свой ред вероятно Symantec и сериозните финансови ресурси, с които компанията разполага. „Потребителите и бизнесите по целия свят обявиха ясно и открито, че те избират и вярват на Comodo в качеството им на техен доставчик номер едно в доставянето на сигурност“, написа в средата на миналия месец Абдулхайоглу.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
GangosaB-boy[StyLe] Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Gangosa
Gangosa

Разбирасе ,че Comodo може да се спори , но Comodo са си най сериозните според мен.

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

„“През последните две десетилетия, преминавайки през бурния растеж на интернет активността и увеличаващите се заплахи от кибер опасностите, глобалната инфраструктура на Symantec не е била компрометирана НИТО ВЕДНЪЖ

Само малко им изтече source кода, но както и да е. 🙂