Symantec: „Нямаме вина за хакването на сайта на NY Times“

1
27

Компанията за информационна и компютърна защита Symantec обвини New York Times, за това, че не са инсталирали и конфигурирали правилно предложения от компанията на медията защитен софтуер. Както ви е известно, днес стана ясно, че китайски хакери са били компрометирали уебсайтът на New York Times, получавайки достъп до оторизираща информация на редактори на медията. Хакерската атака е в отговор на разследване на медията на висши китайски функционери. Компрометирането на акаунтите на журналистите може да има изключително негативен ефект върху източниците на медията, които са в Китай и наказанията за тях е възможно да бъдат сурови, доставянето на информацията – третирано като тежко нарушение на местния закон.

В дълга статия на своите страници, медията разкрива доставчика си на системите си за сигурност, като излиза с конкретно обвинение към Symantec, че пакета за сигурност предоставен й от гиганта в разработката на системи за информационна сигурност е неефективен.

„В продължение на три месеца, хакерите са успели да инсталират 45 малуер файла“, заявява медията в своята публикация. „С помощта на Mandiant (компанията почистила щетите по системите и разследваща взлома) ние установихме, че защитният софтуер на Symantec е реагирал адекватно само веднъж при тези атаки, поставяйки заплахата под карантина“.

Разкритията от страна на New York Times предизвикаха бърза реакция от Symantec, които твърдят, че хората от сайта, които са отговорни за поддръжката на системите за сигурност не са включили всички налични опции на защитния софтуер и именно това е позволило компрометирането на сайта от страна на хакерите.

„Модерните форми на атака, като тази осъществена над сайта на New York Times, потвърждават още веднъж важността на това, че компании, държавни институции и потребители трябва да използват пълните възможности на решенията за сигурност“, заявяват от Symantec в специално изготвено изявление. „Разширените възможности на нашите интегрирани пакети за сигурност, включващи уникалната ни технология, базирана на репутация на файловете и блокаторите по поведение са насочени най-вече към подобен вид сложни атаки“.

„Да се разчита единствено на защитата на сигнатурите от антивирусния модул на нашите интегрирани решения е недостатъчно в свят, в който формата и вида на атаките, а така също и техните цели се променят всекидневно“, допълват от компанията. „Ние съветваме своите потребители да подхождат агресивно в интегрирането на нашите решения в системите си като по този начин се възползват от предоставянето на комбиниран подход в осигуряването на защитата. Присъствието на антивирусен софтуер само не е достатъчно“, завършват от Symantec.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари