6.8 C
София

Symantec: сайтовете на религиозна тематика са по-опасни от порнографските

Най-четени

Корпорацията Symantec публикува поредния си доклад, в който се казва, че шансовете за заразяване на компютъра с вирус са по-големи при посещаване на сайтове с религиозна тематика, отколкото на порно ресурси. Така компанията развенчава едно от популярните схващания, битуващи в интернет. Според доклада, уеб сайтовете, пропагандиращи идеологически принципи или религиозни вярвания, заразяват компютрите на посещаващите ги три пъти по-често, отколкото сайтовете с тематика за възрастни.

„Предполагаме, че собствениците на порно ресурси и така печелят достатъчно пари, така че те са заинтересовани на сайтовете им да няма вредоносен код“, отбелязва Symantec в ежегодния си доклад Internet Security Threat Report.

Компанията също така публикувала информация за възможните приходи на хакерите, разпространяващи троянския кон Flashback за Mac OS. В пика на своята активност вирусът е заразил повече от 600 хиляди компютри и е носил на злоумишлениците до 10 000 долара дневно. Вграждайки се в браузърите Chrome, Firefox и Safari, троянският кон „прихващал“ заявките, позволявайки по този начин на хакерите да печелят пари от кликвания, съобщава Symantec.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини