TCL Communication води дискусия за интелигентните дисплеи на MWC в Шанхай

Лидерът на електрониката обединява усилията си с експерти от TCL China Star Optoelectronics Technology, DXOMARK и Pixelworks, за да предскаже тенденциите и развитието на интелигентния дисплей

0
202

Тази седмица на Световния мобилен конгрес в Шанхай (MWCS) TCL Communication предостави на публиката дискусия на кръгла маса, озаглавена „Бъдещето на следващото поколение интелигентни дисплеи“.

Дискусията се ръководи от Бен Ууд, главен анализатор и главен оперативен директор на CCS Insight, и събра експерти по дисплеи от TCL Communication, TCL China Star Optoelectronics Technology Co., Ltd (TCL-CSOT), DXOMARK Image Labs и Pixelworks Inc., които покриха ключови теми за бъдещето на дисплеите и подобряване на потребителското изживяване, включително многообразни гъвкави дисплеи, многоекранни тенденции, както и визуални подобрения и технологии за грижа за очите.

Връщането на интелигентните дисплеи обратно в светлината на прожекторите

Тъй като разработването на нови концепции за устройства силно зависи от иновациите в дисплея, още от самото си създаване, TCL Communication приема основна стратегия, която максимизира инвестициите в иновациите на интелигентните дисплеи.

„Екраните са вторият най-скъп компонент на телефона, но потребителите често пренебрегват важността на страхотния дисплей“, каза Стефан Стрейт, генерален мениджър по глобален маркетинг, TCL Communication. „В TCL Communication интелигентният дисплей винаги е бил в основата на нашата стратегия за устройства, не само поради важността на визуалната технология, но и заради нейната съществена роля в иновациите на устройствата.

През годините увеличавахме максимално инвестициите си за изследване и развитие на технологиите около подобряване на визуалното изживяване, защита на очите, многообразни гъвкави дисплеи и връзка между няколко екрана

Заедно с нашите водещи в индустрията партньори, ние сме в състояние да интегрираме и комерсиализираме иновациите на дисплеите в нашето портфолио от интелигентни устройства, като даваме възможност на потребителите да се насладят на най-новите технологии на конкурентни цени.“

Дисплейни иновации, задвижвани от сътрудничеството в индустрията

За да преуспее в иновацията на интелигентните дисплеи, TCL Communication работи в тясно сътрудничество с иноватори и експерти в индустрията за допълнително подобряване на визуалното качество и потребителското изживяване.

„Технологиите зад дисплея са важни, но трябва да се съсредоточим и върху това как интелигентните дисплеи могат да се свържат с нуждите на потребителите и да подобрят тяхното потребителско изживяване,“ каза Стийв Ким, OLED експерт в TCL-CSOT. „За всеки интелигентен дисплей, независимо дали става дума за телевизори, дисплеи на автомобили с автономно управление или AR / VR сетове, трябва да се съсредоточим върху три основни елемента – дизайн, производителност и функция с бонус разумна цена, когато е възможно.

С все по-силното навлизане на мобилния интернет в живота ни, мобилните телефони вече не са просто телефони

Тъй като 75% от мобилния трафик на данни се управлява от видео съдържание, ефективността на визуалното показване на интерфейса човек-машина стана още по-важна,“ каза Тинг Ксионг, старши вицепрезидент, продажби и маркетинг, Pixelworks.

„За да се справим с проблеми, свързани с несъответствия на устройства и пропуски в съдържанието на дисплея, от 2018 г. работим в тясно сътрудничество с TCL Communication, за да разработим независим процесор за дисплеи, процесор Pixelworks i3, за да оптимизираме изживяването при показване на видео съдържание на мобилно устройство. Тази година си сътрудничим за по-нататъшно подобряване на мобилните игри с Pixelworks i6, първият в индустрията независим процесор за дисплей, задвижван от AI.

Заедно с TCL, Pixelworks вярват, че тази иновативна технология на дисплея ще донесе изключителна стойност и следователно удовлетворение за потребителите за поколения напред.

„Класацията на DXOMARK за дисплеи се основава на обективно и възприемчиво измерване на съответните атрибути за качество на дисплея и представя ситуации на използване, при които дисплеят има значение за потребителското изживяване. “ каза Франсоа Грандлерк, директор по качеството на дисплея, DXOMARK.

„С новите навиващи се и гъвкави дисплеи динамичното адаптиране на съдържанието към размера на дисплея е задължително за новите устройства. В допълнение, ние се фокусираме върху това как гладкостта на дисплея и тъч функцията, влияят върху потребителското изживяване при скролване и игране на игри, както и плавното движение във видеоклипове и изобразяване на HDR съдържание. Ефектът на квантизация около адаптацията на рязкостта, цвета, яркостта също е строго тестван, за да се гарантира качеството на дисплея.“

 Четири основни стълба на дисплейните иновации

 Говорейки конкретно за бъдещето на интелигентните дисплеи, Щрайт определи четири области на фокус за развитието на дисплейната технология на TCL::

Визуално подобрение

Като лидер в индустрията на дисплейните технологии, TCL неуморно вдига летвата на иновациите, като надгражда настоящия софтуер и изобретява нови технологии с цел да предложи на потребителите визуални изживявания, които са извън този свят.

Наскоро компанията пусна технологията за оптимизация на дисплея NXTVISION 2.0, която предлага функции като истински телесен тон и AI визуални подобрения за по-отчетливи детайли на екраните, осигурявайки първокласно визуално изживяване на конкурентна цена. Компанията е оборудвала и най-новата си серия смартфони, TCL 20 с NXTVISION 2.0.

Грижа за очите, Защита за очите

Изследванията на TCL показват, че едно от най-големите неудовлетворения за потребителите от екраните, излъчващи светлина, е автоматичното регулиране на яркостта в различни среди. Устройствата с NXTVISION 2.0 се справят с проблема чрез двойни RGB сензори, един отпред и един отзад, позволявайки на устройствата да бъдат още по-чувствителни към променящата се светлина в различни среди, като гарантират, че адаптивният дисплей винаги е оптимизиран до най-удобните настройка за очите на потребителя.

NXTVISION 2.0 получи сертификат за кръгова поляризация от TÜV Rheinland, надграждайки върху сертифицираната от TÜV технология за показване на слаба синя светлина, която вече съществува в първоначалната версия, предлагайки още по-високо ниво на защита за очите. Два предстоящи смартфона от серия TCL 20 ще бъдат сертифицирани с TÜV сертификат за кръгова поляризация, ставайки първите смартфони в света, получили този сертификат.

Многообразен гъвкав дисплей

Бен Ууд, главен анализатор в CCS Insight и модератор на дискусията отбеляза: „Новите дисплейни технологии позволяват на смартфоните да променят формата си. Сгъваемите и навиващие се започват да се появяват, като все по-голям брой продукти се комерсиализират или поне концептуализират.“ Той продължи: „Производителите се подготвят за нова ера на дизайна на смартфоните и светът на смартфоните вече не е плосък“.

За да стимулира индустрията с авангардни иновации, TCL продължава да е пионер в разработването на сгъваеми и навиващи се устройства, с вградена TCL-CSOT  технология. Това включва концепция за таблет, сгъващ се на три, представена миналата година, както и 17-инчов OLED скролиращ дисплей с дебелина само 0,18 мм. По отношение на комерсиализацията, компанията вече обяви на CES 2021, че планира да представи първия сгъваем или навиващ се телефон на TCL по-късно тази година. 

Мултиекранна колаборация

 TCL е посветен на постигането на по-здрава интеграция, за да премине към сплотено портфолио от устройства за потребителска електроника, които работят безпроблемно едно с друго. Приемайки своята стратегия за AI x IoT, TCL разработва по-интелигентна екосистема от потребителски устройства по целия свят. Мултиекранната колаборация ще позволи на потребителите на устройства TCL да станат ранни възприематели на изживяването на няколко екрана, където те могат да взаимодействат безпроблемно и едновременно със своите смартфони, телевизори, компютри, както и бъдещи технологични иновации като преносими дисплеи, интелигентни екрани на хладилника, интелигентни огледала и др.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари