fbpx
3 C
София

TDK започва производството на безжични зарядни устройства за електромобили

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Промишленият концерн TDK анонсира вчера плановете си за „бърза комерсиализация на безжични системи за предаване на електрическа енергия“ за зареждане на електромобили и други мобилни консуматори на електрическа енергия. Подписано е и лицензно споразумение с WiTricity, която се занимава с производството на резонансни електромагнитни системи за предаване на енергия. Новите устройства позволяват на електрическите автомобили да зареждат акумулаторните си батерии при паркиране и по време на движение.

Технологията на WiTricity създава резонансно магнитно поле на разстояние до един метър. Характерна черта на тази технология е това, че енергия се предава, само когато приемникът и предавателят работят с еднаква, точно определена честота, например 85 KHz. Възможно е предаването и приемането на електрическа енергия с мощност до 3,3 KW при загуби, не по-големи от 10%. Енергията преминава през различни прегради, като например асфалт.

През 2009 година TDK разработи безжичен предавател на електрическа енергия за мобилни телефони и компактна електроника, а сега започва масовото производство на мощни устройства за зареждане на електромобили. През 2013 година TDK създаде един най-малките и леки прототипи за безжично зареждане на мобилни устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини