fbpx
2.2 C
София

TeamViewer вече предлага и видео срещи

Най-четени

TeamViewer може да е най-известна със софтуера си за връзка с отдалечен работен плот, но компанията има и собствено решение за видеоконферентна връзка, което може да се използва за поддържане на контакт с колеги и преподаватели, докато трае локдауна и всички сме принудени да работим и учим от вкъщи.

Досега TeamViewer Meeting (по-рано известна като Blizz) беше самостоятелно приложение, което можеше да се използва за неограничени криптирани видео разговори от край до край през мобилни устройства и настолни компютри.

За да направи софтуера за видеоконферентна връзка по-достъпен обаче, компанията сега интегрира TeamViewer Meeting директно в TeamViewer, така че потребителите вече могат да започват видео срещи с едно кликване, без да се налага да инсталират допълнителен софтуер.

Директорът на отдела по продуктов мениджмънт в TeamViewer Кристоф Шнайдер даде допълнителна информация в прессъобщение за решението на компанията да осигури видеоконферентна връзка към софтуера за отдалечен работен плот, като каза:

„Поради глобалната нужда от надеждна, сигурна цифрова комуникация и възможности за онлайн срещи, ние се ангажирахме да предоставим на всеки потребител на TeamViewer лесна за използването функционалност за срещи в техния клиент на TeamViewer. Нараства търсенето на криптирани от край до край решения за видеоконферентни връзки и споделяне на екрана, следвайки стриктните регулации за защита на данните и поверителността в рамките на Европейския съюз.“

Видеоконферентна връзка в TeamViewer

Интегрираните видео срещи в клиента на TeamViewer са напълно съвместими със самостоятелния продукт на компанията TeamViewer Meeting, така че клиентите могат да използват който и да е софтуер, който най-добре отговоря на техните нужди. Шифрованите VoIP срещи от край до край могат да се провеждат и на мобилни устройства, като се използва приложението TeamViewer Meeting за Ios и Android.

Решението за видеоконферентна връзка на TeamViewer също така позволява на потребителите да започват незабавни срещи директно от списъка си с контакти и тези срещи поддържат видео с HD качество, както и споделяне на екрана с 4К резолюция. Потребителите дори могат да записват срещи и да ги заключват с пароли за допълнителна поверителност и сигурност.

Абонатите на платени планове на TeamViewer също получават достъп до телефонен номер за набиране, който могат да използват за присъединяване към среща директно по телефона. Тази функция обаче може да бъде деактивирана от домакина на събитието, за да се предотврати случайно набиране.

Новият опит на TeamViewer Meeting може да бъде достъпен от съществуващия клиент на TeamViewer. Заслужава си да се отбележи, че участниците ще бъдат ограничени до пет безплатни потребители, докато търговските клиенти ще могат да бъдат домакини на срещи с до десет участници. Допълнителните пакети позволяват на потребителите да разширят обема на своите срещи до 50, 100 или 300 участници.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иван
Иван
10 месеца

Сетиха се и тия, те вече програмите за конферентни връзки станаха повече от онлайн конференциите които се провеждат в момента.
И се пак Скайпа си остава класика.

Иванеее....
Иванеее....
Отговор на  Иван
10 месеца

….кой та фанеее….

Demo
Demo
Отговор на  Иван
10 месеца

Абе какъв е тоя Иван? Всеки път се чудя трол ли е или е възможно някой да е толкова тъп?

Не е трол
Не е трол
Отговор на  Demo
10 месеца

Плащат му за да пише пропаганда. Някакви стотинки на коментар. Такива ги има в повечето по-големи новинарски сайтове вече.

Нови ревюта

Подобни новини