Заплахата, наречена COVID-19 се разраства и засяга всички сфери на живота ни. Все повече компании – където това е възможно – преминават от работа в офиса към отдалечен режим на сътрудничество. По този начин програмите за отдалечена комуникация и взаимодействие стават все по-популярни. Една от най-известните от тях без съмнение е TeamViewer. На фона на засиленото ѝ използване не само от потребители, но и от компании, нейните автори решиха да постъпят благородно, позволявайки безплатното ѝ ползване не само от страна на отделни потребители, но и на компании.

Програмата е безплатна за ползване за персонални нужди и платена за комерсиални цели. Ако TeamViewer засече, че тя се използва с безплатен лиценз от комерсиална организация, пред ползващите я се появява съобщение за неправомерното ѝ използване, след което осъществената връзка автоматично прекъсва, напомнят от The Register. С разпространението ѝ ползване от множество хора, които са в изолация в къщите си, както и други, които я използват с комерсиални цели, но без да са платили за това, съобщенията за неправомерното ѝ използване и разкачането на връзката, даже и направено по грешка от сървърите на немската компания, зачестили в последно време.

От екипа на TeamViewer решават да помогнат на хората, които се намират в силно засегнатите райони, като им позволят да ползват програмата с комерсиални цели с безплатен лиценз.

„Ние спряхме да проверяваме връзките за комерсиална употреба в тежко засегнатите райони, като Китай и Италия, още преди няколко седмици и в момента прилагаме това и в редица други засегнати региони, включително и Великобритания“, споделят от компанията в интервю за The Register.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
djagi
djagi
1 година

2 години откакто някак си решиха, че ползвам софтуера им за комерсиални цели, а не е така, преминах на друга програма, не по-лоша и от която съм много по-доволен.

Мангалата
Мангалата
Отговор на  djagi
1 година

Ай кажи коя е де, какво се правиш на интересен?

Asdf
Asdf
Отговор на  Мангалата
1 година

Anydesk?

djagi
djagi
Отговор на  Asdf
1 година

Да, AnyDesk е. Много съм доволен. Ползвах и други /RealVNC и т.н./, но най-много възможности ми дава AnyDesk.

Fax
Fax
Отговор на  djagi
1 година

Въпрос на време е и AnyDesk да стане платена

... на рояци...
... на рояци...
Отговор на  djagi
1 година

TeamViewer да си вземат скапанoто недоразумениe и да си гo наврат с мощен замах там, дето слъжето не ги огрява! Защото това e чист спайуер – след инсталирането си инсталира сървис, който се стартира още с включването на системата и предоставя абсолютно пълен достъп до нея на автротие си. AnyDesk е същата хуйня. За дистанционен достъп и поддръжка на клиенти професионалистите използваме UltraVNC Single Click – програма с отворен код, която не се свързва с чужди сървъри, не инсталира собствени сървиси и не изпраща информация на трети страни. Единственото, което е нужно, е да си направи човек в рутера си… Виж още »

p9j
p9j
1 година

teamviewer за 1 х** не става, ползвайте anydesk

Иван
Иван
1 година

UltraViewer e същото и е безплатно, няма реклами и работи безотказно. Тимвиуър е пълна боза наблъскана с реклами.

Цецо
Цецо
Отговор на  Иван
1 година

Къде ги видя тия реклами, нещо май бъркаш програмите 😀

до Ванко
до Ванко
Отговор на  Иван
1 година

На тоя свят, Ванко, има три безплатни неща – въздуха, венерическите болести и сиренцето в капана за мишки! :))) Видиш ли безплатен продукт без реклами и ограничения, който обаче изисква вързка към интернет и не е open source – бягай като дявол от тамян! Защото инсталираш ли го, сам си сваляш гащите до глезените и се подмазваш с шепа вазелин за авторите му. И за всички, на които те ще продадат достъпа до машините на потребителите си.