Tech Cruch нарече кампанията за папарашки снимки на Марк Зукърбърг отчаяна и глупава

0
196

През миналата седмица ви съобщихме, че порталът за технологични новини Gizmodo е обявил конкурс за папарашки снимки на Марк Зукърбърг – създателят на социалната мрежа Facebook. От Gizmodo обещаха да плащат хонорари на хората, които са пратили интересни и актуални снимки, на които може да бъде забелязан Зукърбърг. В друг голям сайт, посветен на информационните технологии, излезе материал, в който папарашката кампания се определя като луда, глупава и вероятно незаконна. Tech Crunch смятат още, че това е и акт на отчаяние от страна на Gizmodo.

В протестната статия се изтъква, че не може човек, който има 14 милиона последователи на страницата си във Facebook да споделя всичко с тях, въпреки че е собственик на най-голямата социална мрежа, която призовава хората да разкриват повече за себе си в публичното пространство. Когато човек с подобно влияние сподели каквото и да е, то веднага се превръща в световна новина и затова е логично, че Зукърбърг внимава какво точно изнася за себе си.

Според Tech Crunch, един известен изпълнителен директор и бизнесмен като шефа на Facebook не би искал да стимулира спекулации и клюкарски материали за себе си, на каквито разчитали медии като Gizmodo, който е част от Gawker Media.

В материала се припомня и случаят с изгубения iPhone 4, който беше купен от Gizmodo и се превърна в обект на подробни описания в страниците на сайта преди официалната премиера на смартфона. Tech Crunch определят това като фиаско, а Apple забраниха представители на Gizmodo да присъстват на всички техни бъдещи пресконференции.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари