fbpx
7.9 C
София

Technicolor се включва в патентните войни на големите

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Когато поредният модел на произвежданият от Епъл iPhone излезе по магазините, инженерите на Technicolor SA бързат да се сдобият с въпросното устройство, но не, за да го използва по предназначение, а за да го отворят и видят какво има вътре.

Technicolor, изпадналата във финансов застой френска компания, която стои зад процеса, който направи възможен прехода от черно-белите филми към цвят и стои зад множество класически филми като „Магьосникът от Оз“, да речем, ще инвестира усилия и пари в 40-те хиляди видео, аудио и оптични лицензи, за да попълни поизпразнения си портфейл. Компанията разполага с екип от 220-ма човека, които разглобяват и изследват всеки нов смартфон и таблет принадлежащ на някой от „големите клечки“ в бизнеса за нарушение на патентото право.

Областта на патентното право се превърна в бойно поле за технологичната индустрия с нарастващите тенденции производителите на таблети и телефони да привличат клиенти с постоянни подобрения на своите продукти. Technicolor, които създадоха първият цветен филм преди 90 години, държат ключови патенти в областа на цифровата обработка на видео и звук.

„Обикновено изпращаме обемни файлове на производителите със снимки от вътрешността на продуктите им, за да им покажем къде точно използват наша технология без да са си платили за това“, обяснява Беатрикс де Рус (Beatrix de Russe), адвокат и вицепрезидент по въпросите за интелектуална собственост към Technicolor. „Когато снимките пристигнат при тях, ние почваме преговори за използването им.“

„Смартфоните са повод за множество съдебни дела и лицензионни спогодби“, споделя Ив Гасо (Yves Gassot) шеф на консултантската компания Idate Digiworld. „Това е пряко следствие от обстоятелството, че това е пазар, който се развива с бързи темпове. От друга страна, човек може да е сигурен, че ще намери в своя смартфон последните технологични иновации на едно място.“

„Въпреки, че първата лицензионна сделка подписана от френската компания датира от 50-те години на XX-ти век, светът сякаш едва сега почва да се интересува от важността на собствеността на патентите“, заявява Рус.

Лицензиите върху патентите е най-доходоносният бизнес на Technicolor. Лиценионното звено на компанията регистрира 76% покачване на оперативният приход миналата година, което се случи благодарение на 1200 договора с телевизионни и компютърни фирми, както и с производители на мобилни устройства. Приходът от продажбата на лицензии възлизат на 451 млн. евро.

Technicolor, които променят бизнес приоритетите си към дигиталните технологии и софтуер за направата на филми участва в направата на специалните ефекти на сериите за Хари Потър. Базираната в Париж компания рефинансира дълга си и беше принудена да продава имущество, да затваря фабрики и да прави съкращения на персонала през последните две години.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини