TED представиха TEDPlaylists

0
21

Изглежда, че планът на TED (Technology Entertainment and Design) да разпространява идеи по света сработи, дотолкова, че гледанията на някои от забележителните речи, ценните идеи и изреченията, които ни карат да останем замислени дълго след гледането им, карат ни да се възхищаваме на хората споделили ги, или просто се забавляваме на остроумията на някои наистина страхотни умове на съвремието ни, са достигнали един милиард.

Известните със слогана си: „Идеи, които си струва да бъдат разпространени“ TED, са вдъхнали живот на над 1400 идеи.

Хората гледат TED по 1.5 милиона пъти на ден, според организацията, което прави по 17 нови гледания на видеоклип всяка секунда и, за да може брилянтните проникновения да достигат до колкото се може повече хора по света, организаторите разширяват постоянно своята общност, като в проекта вземат участие повече от 8000 доброволци, които превеждат речите на повече от 90 езика. Отделно от това, TED Talks са разпространявани от партньорите на организацията, между които личат имената на iTunes, NPR, Netflix, и The Huffington Post.

За да отбележат подобаващо впечатляващата цифра от гледания, TED пускат TEDPlaylists – възможност да организирате любимите си видеоклипове в сайта на TED. Отделно от това, някои от знаковите членове на общността са организирали своите любими TED Talks. Тук може да намерите любими речи на хора, като Бил Гейтс, Боно, Питър Гейбриъл, Бен Афлек и Микко Хипонен. И не само това: организаторите на сайта са направили специални подборки, които могат да ви улеснят в избора ви, като ви предлагат стройно организирани собствени плейлисти.

TED е неправителствена организация, отдадена на своята цел да направят „идеи, които си струва да бъдат разпространени“ достъпни до колкото се може повече хора. Тя води началото си от 1984 г., когато се организира конференция събираща хора от три „свята“: технология, забавления и дизайн, като оттогава насам, хората, които се включват в проекта са от много повече области. Организацията провежда две конференции в годината – всяка пролет в Лонг Бийч и Палм Спрингс и TEDGlobal conference в Единбург (Шотландия) всяко лято.

Сайтът – ted.com – води началото си от 2007 г.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари