Telegram анонсира възможността за видеочат в месинджъра

3
668

Създателите на Telegram анонсираха обезопасен видеочат в месинджъра. В блога на компанията бе съобщено, че вече се работи върху въвеждането на новата функционалност, но датата на нейното въвеждане не е указана.

Груповият видеочат и видео конференции станаха изключително популярни заради новия коронавирус, понеже всички, които могат, преминаха към отдалечен режим на работа предимно от вкъщи. Към днешен ден Telegram поддържа гласова връзка, но не групова, а само между два потребителя. Видеочат засега няма, въпреки че могат да се изпращат видео съобщения.

„Световната самоизолация показа необходимостта от надежден инструмент за конферентна видеовръзка. Видеочатът от 2020 година много прилича на обмен на съобщения от 2013 година: приложенията или са безопасни или са много удобни за използване, но никога и двете заедно. Ние възнамеряваме да се справим с това и да осигурим обезопасена конферентна видеовръзка още през 2020 година“ – се казва в съобщението.

Telegram стана най-изтегляното приложение в социалните мрежи на над 20 държави на фона на пандемията от COVID-19 и масовия преход към отдалечена работа. През изминалата една година аудиторията на Telegram се увеличи с една трета – с около 400 хиляди души.

Telegram обеща и да плаща възнаграждения за създаването на образователни тестове, като фондът за тази дейност е 400 хиляди евро. Тези тестове могат да се създават с помощта на ботовете @QuizBot.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари