10.7 C
София

Telegram въвежда групови видео разговори

Най-четени

Приложението за криптирани от край до край съобщения Telegram обяви няколко нови функции тази седмица, включително групови видео разговори. „Гласовите чатове във всяка група вече могат безпроблемно да се превърнат в групови видео разговори – просто трябва да докоснете иконата на камерата, за да включите видео чата“, заяви компанията в публикация в блога си в петък.

Потребителите имат възможност да кликнат върху даден участник, за да гледат неговото видео на цял екран, или да го запазят на ключова позиция, докато останалите участници се включват в разговора. Засега груповите обаждания в приложението могат да поемат до 30 едновременно активни участници, но този лимит скоро ще се увеличи, уверяват от Telegram. Можете също така да споделяте екрана си. Функцията е достъпна за всички устройства, включително настолни компютри и таблети.

Telegram също добавя анимирани фонове и анимации на съобщения, обяви компанията в друга публикация. „Запознайте се с анимираните фонове за видео разговорите – за първи път в приложение за съобщения. Тези многоцветни тапети с градиент се генерират от алгоритми и се движат красиво всеки път, когато изпращате съобщение.“, допълват от Telegram.

Тапетите за видео разговорите, могат да бъдат активирани от настройките на приложението, като са налични за всички операционни системи, за които Telegram предлага услугите си. Потребителите също така имат възможност да създадат свои собствени тапети, като смесват цветове, мотиви и други настройки, но за момента все още не е ясно дали ще има възможност за прилагане на собствено изображение от устройството на потребителя за фон.

Анимациите по време на разговорите, които ще бъдат достъпни, включат емоджита, които извършват различни дейности. За подробности, може да прегледате официалната публикация на Telegram относно новата функционалност.

Приложението на Павел Дуров отчита значителен ръст на новите потребители от началото на тази година, което се дължи на различни фактори – още от средата на 2020 г. много потребители започнаха да мигрират и да търсят алтернативни приложения за чат от конвенционалните, тъй като имаха опасения за поверителността си по време на различни динамични граждански процеси – протестите Black Lives Matter в САЩ и по целия свят, протестите срещу правителството на Украйна и други. По-късно, когато WhatsApp обяви своите нови политики за поверителност и изправи косите на много потребители по целия свят, което до голяма степен се дължи на неправилна комуникация на промените в политиките, също доведе до отлив на потребителска база от приложението и мигриране на дългогодишни ползватели към алтернативни услуги. Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX също изигра своята роля в този процес, след като публикува в социалната мрежа Twitter препоръка към всички свои последователи, да заменят WhatsApp и да преминат към по-надеждни откъм поверителност приложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини