Telegram може да се опита да представи своята криптовалута извън САЩ

0
206

След директната забрана на американския съд за излизането на криптовалутата Gram, напълно е възможно компанията Telegram на Павел Дуров да върне парите само на инвеститорите от САЩ. По принцип, за останалите криптовалутата може и да излезе. Информацията е на уеб портала THE BELL, който цитира някои инвеститори на този блокчейн проект. Те се опасяват, че при подобно развитие на събитията, могат да станат „съучастници“ в незаконно разпространяване на криптовалута.

Изданието подчертава, че засега няма официална позиция на създателите на Telegram по този повод. Да си припомни, че според договорите с инвеститорите, блокчейн платформата TON и криптовалутата Gram трябваше да излязат до 30 април тази година, а ако това не стане – инвеститорите трябва получат парите си обратно.

Трима от четирите интервюирани от THE BELL са на мнение, че най-вероятно Telegram ще представи своята криптовалута в другите държави, без САЩ.

Един от интервюираните заяви, че дори и даден инвеститор или фондация да са извън юрисдикцията на САЩ, едва ли има банка, която би искала да си има работа с някой, който е нарушил американски закон. Получава се така, сякаш инвеститорите са използвани като жив щит срещу американските регулаторни и правоохранителни органи.

Според инвеститора, това би било твърде дръзко, почти пиратство в XXI век.

„Ако те стартират Gram, формално са си изпълнили обещанието и не са длъжни да връщат парите. Те нарушават законите на САЩ, а дали да вземе своя дял Gram и да стане съучастник или да не вземе от тази криптовалута, всеки решава сам“ – добавя инвеститорът.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари