fbpx
4.9 C
София

Telegram осмива увеличения лимит от 100MB за прехвърляне на файлове в WhatsApp

Най-четени

WhatsApp наскоро се похвали в Twitter, че са увеличили ограничението си за прехвърляне на файлове в услугата за мигновени съобщения до 100MB, като каза, че приложението е добра алтернатива за бързо прехвърляне на файлове, и е по-удачно от препращането на документи и друга информация по имейл. За съжаление, еуфорията на WhatsApp не продължи дълго, преди конкурентния Telegram да се подиграе със 100-те MB ограничение.

Ако годината беше 2012, ограничението за прехвърляне на файлове от 100MB, вероятно би звучало доста щедро, особено във времената, в които повечето имейл услуги имаха много по-малки ограничения за размера на файловете, които може да прикачвате към писмата.

Въпреки че 100MB изглеждат достатъчни за повечето потребители и са голямо подобрение над стария лимит от 16MB, който преди имаше WhatsApp, в съвремието размерите на файловете растат непрекъснато, особено когато става дума за мултимедийно съдържание – снимки с висока разделителна способност или 4К видеа, за които 100MB са крайно недостатъчни.

Така в крайна сметка WhatsApp се похвали с един сравнително малък лимит за файлове, което накара един от най-големите му конкуренти, Telegram да се подиграе с новото ограничение.

След като от WhatsApp написаха в Туитър:

„Трябва да изпратите имейл, но прикаченият файл е твърде голям? Опитайте да използвате WhatsApp вместо имейл, където можете да изпращате файлове с размер до 100MB“.

 

Telegram комично написа в Twitter:

 

„Трябва да изпратите съобщение, но прикаченият файл е твърде голям за други месинджъри? Опитайте да използвате Telegram, където можете да изпращате файлове с обем до 1.5 GB“.

Ограничението за изпращане на файлове в Telegram от години е 1.5GB, което е 15 пъти повече, от новото увеличено ограничение в WhatsApp. Въпреки че почти никой не би искал да изпраща и получава файлове с размер от над гигабайт през мобилни данни, този голям лимит за трансфер със сигурност може да ви бъде полезен, когато използвате Wi-Fi.

Така изглежда похвалите на WhatsApp по повод увеличения си обем за трансфер на файлове, дадоха идеална възможност на конкурента Telegram да си направи малко полезен PR за тяхна сметка. Към моментна на написване на тази статия, публикацията в Twitter на WhatsApp има 722 харесвания, шеговитият пост на Telegram получи над 1100.

Дали това ще накара WhatsApp скоро да увеличи отново лимита си с по-конкурентен? Да се надяваме.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Бахти
Бахти
2 години

[QUOTE]“„Bъпpeĸи чe пoчти ниĸoй нe би иcĸaл дa изпpaщa и пoлyчaвa фaйлoвe c paзмep oт нaд гигaбaйт пpeз мoбилни дaнни, тoзи гoлям лимит зa тpaнcфep cъc cигypнocт мoжe дa ви бъдe пoлeзeн, ĸoгaтo изпoлзвaтe Wі-Fі.““[/QUOTE]

Когато имаш 4G+ с 150 Mbit/s мобилен интернет с неограничени MB на „бърза скорост“ ти е през „дедовия“ за WiFi-то… 🙂 🙂 🙂

DooM
DooM
Отговор на  Бахти
2 години

Ако, а не когато. Колко са хората с такъв нет? В БГ, за съжаление, са с неогранияен интернет до определен обем, после го намаляват до 64kb/sec… По света, масово до 128. Та си е точно за WiFi. А е-пощата зависи от настройките на двата сървъра. Принципно няма техническо огранияение по пощата да се разпращат огромни файлове. Естествено, има Облаци, торенти за целта. Няма по-сигурно и бързо от частен облак.

Русев
Русев
Отговор на  DooM
2 години

„По света…“ в Англия съм използвал услугите на 3 mobile и там срещу 30-на паунда добавка към предплатената си карта получаваш неограничен интернет на максимална скорост. Наистина тогава не ти трябва WiFi 🙂

Келнер Петров
Келнер Петров
Отговор на  Бахти
2 години

На теб кой ти даде неограничен интернет? Тийновете чули, че една оранжева фирма имаше неограничен план на цената на джобните им за месеца и дращят по форумите. Ама виж че оранжевата компания и това махна.

Емералд
Емералд
Отговор на  Бахти
2 години

С разликата ,че ако не си прочел ситният шрифт за такси Роуминг при смешните ви престъпни БГ-оператори и си случайно в чужда държава и се препичаш на плажа в Халкидики през 4G то може да ти дойде такава сметка като за последно ,че да ти вземат къщата,колата и децата за да платиш за неограниченият ти.И колко струва план за неограничени мегабайти бе чичак това да не ти е САЩ ШВЕЦИЯ,АВСТРИЯ ИЛИ АВСТРАЛИЯ.В БУлгаристан куцото Мобилен оператор с 1500мб година плаща заплати на измамни идиоти по остъклени офиси. .

115
115
2 години

Ако свалиш 1GB праз мобилна мрежа, телефона ти ще загрее като печка и батерията ще приключи, така че ще ви трябва и зарядно към неограничения интернет.
А телеграм първо да започнат да предлагат видеоразговори, пък тогава да се подиграват на другите.

Напред, науката е слънце
Напред, науката е слънце
Отговор на  115
2 години

Кой е казал, че трябва да го изпратиш или приемеш с мобилно устройство и кой ти казва, че телефонът ти трябв ада се нагрее? УайФай – iPhone XS Max, редовно си прехвърлям файлове със стотици мегабайти и нямам никакъв проблем.

Защо винаги смятате, че вашият случай и шаблон е случаят и шаблон на всички останали? Коне с капаци в държавата с най-ниско БВП – НЕ СЛУЧАЙНО!

115
115
Отговор на  Напред, науката е слънце
2 години

Това за мобилното устройство и данни е към горните коментари. А мнението ти несъмнено е „не грамотно“ 😉
И защо си мислиш, че пък твоят случай е шаблон?

Бос
Бос
Отговор на  115
2 години

Лесно е да си прост, нали? Уатсап има още много каша да духат, докато стигнат Телеграм. Като изключим видео разговорите, всички други възможности на Телеграм са в пъти повече.

Емералд
Емералд
2 години

полезно да се знае

Нови ревюта

Подобни новини