Telegram отложи излизането на криптовалутата Gram

2
343

Ръководството на Telegram взе решение да отложи стартирането на блокчейн мрежата TON и криптовалутата Gram. Това е свързано със заведения съдебен иск от страна на американските власти.

Стартирането на криптовалутния проект е отложено поне за половин година. През това време екипът на Telegram се надява да реши спора с Комисията за ценните книжа и борси на САЩ (SEC), която постигна временна съдебна забрана на криптовалутата Gram на територията на Северна Америка. Окончателното решение на съда по отношение SEC срещу Telegram още не е произнесено. Това трябва да стане на 24 октомври тази година.

Telegram планираше да стартира блокчейна TON и официално да представи криптовалутата Gram до 31 октомври 2019 година. В противен случай собствениците на месинджъра Telegram трябваше да върнат на инвеститорите почти $1,5 милиарда. Но това няма да стане.

Оказа се, че Telegram не носи финансова отговорност пред инвеститорите, ако не успее да представи криптовалутата Gram поради форсмажорни обстоятелства – война, природни катаклизми и други. Интересното е, че сред тези „други“ е включена и невъзможността за стартирането на тази криптовалута поради съдебна забрана. Навярно това ще засегне само американските инвеститори.

Тоест, Павел Дуров съвсем не е длъжен да връща тези $1,7 милиарда.

По принцип собствениците на Telegram и TON могат да игнорират решението на американските власти и да стартират Gram. Но в този случай и месинджърът Telegram ще трябва да бъде забранен, а Google и Apple ще трябва да махнат приложението от своите магазини. Нещо, което съвсем не им е изгодно.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Клон
Клон

Ебах маа му! Тоя спечели толкова пари от криптовалути и пак не се наяде !!! Вратичка си оставил човечеца…няма да връща инвестиции ако случайно му спрат проекта…

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Глупака и парите лесно се разделят…. В криптото има едно правило – Имаш частните ключове, имаш пари. Нямаш частните ключове, нямаш пари…