fbpx
10 C
София

Telegram представи план за връщане на парите инвестирани в TON

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Инвеститорите на блокчейн платформата Telegram Open Network (TON), която не можа да бъде стартирана навреме заради решението на американския съд, могат да получат вложените парични средства. Компанията Telegram предложи два варианта за връщането на инвестираните суми: 72% да бъдат получени веднага, още сега или на 30-ти април следващата година всеки да получи 110% от вложеното. Има и още един вариант – ако проектът TON стартира, парите да бъдат оставени и съответният инвеститор да остане участник в TON и да получи съответния дял от криптовалутата Gram.

Telegram предлага 72% от първоначалната инвестиция, понеже още преди съдебното дело бяха направени разходи по създаването на новата блокчейн платформа. А 110% процента Telegram може да заплати с капитала, генериран от едноименния месинджър Telegram. Дори ако възникнат нови проблеми от подобен род, Павел Дуров е готов да продаде известен дял от компанията Telegram и от месинджъра, в който са заложени най-съвременни и иновативни софтуерни технологии.

Братя Дурови подчертават, че текущата пазарна цена на проекта многократно превишава сумата на инвестициите в блокчейн платформата Telegram Open Network (TON), в рамките на която съществува криптовалутата Gram. Павел Дуров добавя, че ежемесечната аудитория на месинджъра Telegram вече превишава 400 милиона души, като прирастът е 1,5 милиона нови потребители всеки ден.

Но е възможна и друга ситуация. Възможно е да има инвеститори, които няма да харесат нито едно от предложенията на Дуров и да решат отделно да съдят Telegram.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини