Telegram представи тестовата версия на своя криптовалутен портфейл

0
481

Telegram представи тестовата версия на портфейла Gram Wallet за блокчейна TON. Сорс кодът на криптовалутния портфейл е публикуван в свободен вид в GitHub.

При създаването на нов портфейл системата генерира 24 случайни думи, които трябва да се въведат, ако портфейлът е изгубен по някакви причини. След това трябва да бъда измислена парола, която трябва да се въвежда след всеки опит за превод на цифрова валута.

За получаването на тестовите Gram може да се използва бота @test_ton_bot, който начислява от 5 до 20 токена на съответната криптовалутна сметка. Времето за превод на криптовалутата не превишава 5 минути. Самият превод може да се осъществи по адрес на криптовалутен портфейл или по QR код.

Появата на тестова версия на портфейла потвърждава, че екипът на TON продължава усилено да работи върху проекта въпреки конфликта с американската SEC. Новата мрежа Telegram Open Network трябваше да започне да работи до края на месец октомври, но бе отложен поради заведеното съдебно дело от комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Във връзка с това Telegram предложи на инвеститорите да изчакат стартирането на криптовалутата Gram до 30 април 2020 година, във връзка със съдебното дело на американските власти, или да си получат обратно 77% от вложените финансови средства. Изборът трябва да бъде направен до 23 октомври тази година, малко преди срещата на юристите на Дуров с представителите на SEC.

Засега нито един инвеститор не е поискал обратно парите си и е явно, че на Павел Дуров се дава възможност да разгърне новата криптовалута.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари