Tesla без особен шум закупи канадски производител на акумулаторни батерии

5
1321

Tesla продължава да купува компании с богат опит в сферата на инженеринга. Сега автомобилната компания на Илън Мъск придоби канадската компания Hibar Systems, която се счита за експерт в сферата на литиевойонните батерии.

На фона на останалите сделки на Tesla, тази не бе обявена и рекламирана. Нито Tesla, нито Hibar Systems никъде нищо не са казали за сделката. За закупуването на канадската компания стана ясно чрез внимателното изучаване на юридическите данни на Tesla. Към месец юли тази година Hibar Systems не е в списъка на нейните дъщерни компании, а на 2 октомври внезапно се появява там.

Няма я дори и точната дата на поглъщането. Това е станало някъде между юли и 2-ри октомври. Стана известно и друго – на 16 септември Hibar Systems е махнала своя официален сайт и го е заменила с уеб-страница.

Откритата в уеб архивите информация гласи, че Hibar Systems е разработила усъвършенствани вакуумни системи за литевойонните акумулаторни батерии, предназначени за използване в електромобилите, лаптопите и други продукти.

Канадският сайт Electric Autonomy, който обърна внимание на сделката предполага, че новата покупка на Tesla ще й помогне да ускори създаването на своите нови акумулаторни батерии, за които напоследък много се говори и които Tesla тайно създава с своите лаборатории. Мъск основателно пази в тайна тази разработка, понеже акумулаторният блок с новите батерии се очаква да осигури пробег от 1000 мили, без да се налага замяната на нито една батерия.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
toto
toto

po neskoposana statiq ,,,, prosto nqma

1 000 000 km e…

Почти
Почти

И фирмата не е производител на батерии, а производител на оборудване и производствени процеси използвани при производството на литиво-йонни батерии

Dave
Dave

Новата батерия на Тесла издържа милион мили, има грешка с нулите в статията.

Редовен потребител
Редовен потребител

Не е ли 1000000 мили без подмяна на батериите, а иначе е 1000 мили с едно зареждане?

Шишо
Шишо

https://www.powersystemsdesign.com/blogs/teslas-new-battery-could-last-a-million-miles/271
Прочетете по-подробната статия на края на тази от линка.