Tesla временно замразява производството на Model S и Model X

3
900

Tesla временно ще спре производството на своите автомобили от моделите Model S и Model X за 18 дни, считано от 24 декември, според вътрешен доклад, съобщават от CNBC. Защо се налага това замразяване и какво ще прави компанията по производствените си линии през този период, не стана ясно веднага, но изглежда цеховете изобщо няма да работят през това време – както става ясно от съобщението, че някои от работниците ще имат възможност да работят в други отдели на компанията по време на замразяването, а други ще могат да изберат да се възползват от отпуск.

Във вътрешното съобщение се казва още, че работниците могат доброволно да помогнат с доставките на превозни средства на клиентите, докато производството е спряно.

Анализаторът на автомобилната индустрия Едуар Нидермайер отбеляза, че Tesla е поискала от Калифорния освобождаване от данъчно облагане през 2015 г. за някои солидни покупки на оборудване, необходимо за производството на 195 000 автомобила от сериите Model S и Model X до 2021 г. Компанията заяви пред щата Калифорния по това време, че ще разшири производствените си бази до размери, в които се очаква да произвежда „приблизително 118 000 повече превозни средства Model S и X годишно“, като настоящите производствени мощности на компанията са позволявали до 77 000 превозни средства от цитираните модели на година.

През третото тримесечие на 2020 г. Tesla е успяла да произведе общо 145 000 автомобила от всичките си модели, от които до търговската мрежа са били доставени 139 300. От този общ брой, моделите Model S и Model X съставляват малко под 17 000 автомобила, от които доставени до търговската мрежа са 15 200.

Tesla строи следващата си фабрика в Остин, Тексас, а изпълнителният директор Илън Мъск заплаши да премести цялото производство на Tesla извън Калифорния. Той потвърди, че вече е преместил личната си резиденция от Калифорния в Тексас, което се очаква да му спести милиони долари данъци.

В отделен имейл до служителите в петък Мъск каза, че търсенето на автомобили Tesla „е доста по-високо от производството през това тримесечие“ и призова служителите да увеличат работната си норма колкото е възможно повече, както съобщават от Bloomberg. „Моля, изпратете ми писмо директно, ако виждате начини за подобряване на резултатите, но смятате, че гласът ви не се чува“, пише той във вътрешния имейл.

По-рано Tesla заяви, че очаква да достави 500 000 превозни средства през 2020 г. Но към този момент компанията е доставила само 318 350 автомобила до клиентите, така че ще трябва да достави още над 181 000 превозни средства преди края на годината, за да постигне целта си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари