Tesla е таксувала два пъти някои свои клиенти

5
1778

Tesla винаги е била компания, която прави нещата по свой начин. Например няма традиционна франчайзингова дилърска мрежа и дори можете да платите за колата си в биткойн. За съжаление, според доклад, публикуван от CNBC в понеделник, правенето на нещата по различен начин от Tesla понякога може да доведе до големи проблеми и примери за това могат да дадат няколко купувачи на електромобили на компанията от Южна Калифорния.

Проблемът произтича конкретно от хода на Tesla да приема биткойн, банкови преводи или преводи на ACH като възможност за заплащане на стойността на автомобилите. Няколко купувачи, които са избрали да платят за своите автомобили директно, използвайки новата услуга ACH на Tesla, са се оказали фактурирани два пъти за своя автомобил.

Под това имаме предвид, че те са били таксувани веднъж при закупуването на автомобила за сумата, която дължат за него, а след това, без предизвестие или разрешение, са били таксувани втори път за същата сума. Най-лошото е, че те твърдят, че Tesla не е направила процеса по възстановяване на средства лесен или прозрачен.

В повечето случаи купувачите, засегнати от това двойно таксуване, имат няколко опции. Първо, те могат да се обадят на банката си и да поискат оспорване на транзакциите, но това може да отнеме повече от месец и изисква банката и Tesla да договорят обстоятелствата на таксуване. Според информацията от CNBC, предпочитаният метод би бил клиентът да се свърже директно с Tesla и да поиска компанията да върне директно средствата.

Подобно на жителя на района на Лос Анджелис Кларк Питърсън, на някои клиенти на компанията е била обещано възстановяване на заплатените два пъти суми по телефона, но те не са получили никакво писмено потвърждение за това, въпреки че са го поискали изрично и от понеделник следобед не са получили възстановяване на суми под никаква форма.

За съжаление Tesla не може да отговори на запитванията за допълнителен коментар отправени от медиите, тъй като вече не разполага със собствен PR отдел.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари