4.2 C
София

Tesla закупи биткойни за $1,5 милиарда и цената на основната криптовалута скочи до $44 480

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla закупи биткойни на обща сума $1,5 милиарда. Информацията е официална и може да бъде прегледана в заявката, подадена към Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Генералният директор на Tesla Илън Мъск уточни, че в бъдеще възнамерява да използва основната криптовалута за диверсификация на капитала на автомобилната компания за електромобили, както и като средство за разплащане за предлаганата продукция.

Според този документ, през месец януари 2021 година Tesla е променила своята инвестиционна политика с цел постигане на по-гъвкав подход в диверсификацията на капитала и минимизирането на финансовите средства, които не са необходими за поддържането на оперативната ликвидност на компанията. Tesla започва да използва биткойните като „други алтернативни резервни финансови активи„.

Криптовалутният пазар моментално реагира на тази новина и курсът на биткойна се изстреля до нов исторически максимум до над 44 000 американски долара.

Днес капитализацията на първата криптовалута за първи път е историята превиши $816,4 милиарда.

Основателят на Digital Currency Group Бари Силбърт отбеляза, че със своето решение да използва и инвестира в биткойни Tesla се е присъединила към доставчика на специализиран аналитичен софтуер MicroStrategy и мениджъра на дигитални активи Grayscale Investments.

В момента (17:10 часа наше време) курсът на биткойна е на ниво $43 692, което означава рекорден ръст от 14,07% за изтеклите 24 часа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
39 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини