Tesla закупи в Шанхай голям парцел за строителството на китайска Gigafactory

14
1019

Tesla закупи голям поземлен участък в Шанхай, на който възнамерява да построи първата Gigafactory в чужбина. Площта на парцела е 660 хиляди квадратни метра.

Tesla потвърди покупката в китайските социални мрежи и публикува снимки от церемонията по подписване на споразумението за използване на парцела. Компанията не съобщи каква е цената на сделката. Но според местните медии, Tesla е дала за поземления участък 973 милиона юана (около $140,51 милиона). Информацията малко по-късно бе потвърдена от Reuters.

Тази сделка е кулминацията на дългите преговори между Tesla и Шанхай, започнали още през месец юни 2016 година. Сделката бе официално обявена пред медиите през месец юли миналата година. Компанията трябваше да преразгледа и ускори плановете си за построяването на завод за акумулаторни батерии за автомобили, понеже търговската война между САЩ и Китай се изостри.

С помощта на собствена Gigafactory в Китай, Tesla ще може да затвърди своите позиции на местния пазар, който е най-големият в света пазар на електромобили. Новата фабрика за акумулаторни батерии ще намали разходите на Tesla с около 30% и ще повиши печалбите. Много икономисти си задават въпроса, дали Tesla, която още не е показала печалба, ще изчерпи парите си, преди Gigafactory 3 да бъде завършена. Това със сигурност ще се изясни с публикуването на тримесечния финансов отчет на Tesla.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
12 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
МеЕDaveКифакИз МамаИ.Спиридонов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
асд
асд

Хм… Проста сметка показва, че 660 000м² са си 660 декара. $140 мил. за 660 декара си прави по близо $212 000 на декар. Тез идиоти от Тесла да си бяха купили терен в Манхатън по-евтино щеше да им излезе…

5Volta
5Volta

Не смятай, а чети:

„Новата фабрика за акумулаторни батерии ще намали разходите на Tesla с около 30% и ще повиши печалбите.“

„Koмпaниятa тpябвaшe дa пpepaзглeдa и ycĸopи плaнoвeтe cи зa пocтpoявaнeтo нa зaвoд зa aĸyмyлaтopни бaтepии зa aвтoмoбили, пoнeжe тъpгoвcĸaтa вoйнa мeждy CAЩ и Kитaй ce изocтpи.“

„C пoмoщтa нa coбcтвeнa Gіgаfасtоrу в Kитaй, Теѕlа щe мoжe дa зaтвъpди cвoитe пoзиции нa мecтния пaзap, ĸoйтo e нaй-гoлeмият в cвeтa пaзap нa eлeĸтpoмoбили.“

Кое точно ще им излезе на „тез идиоти“ по-евтино в Манхатън? 😉

Европеец
Европеец

Като си толкова умен, къде са ти парите?

асд
асд

Офффф идеята ми беше. че или има грешка в квадратурата на имота, или има грешка в цената за закупуване. Аман от всико…

Кифак
Кифак

$660 на квадратен метър… Да не мислиш, че в Китай земята е евтина ??? Там има много хора и малко земя… А за тази цена в Манхатън ще си купиш… дедовия 🙂

0.0
0.0

ще повиши печалбите.
Много икономисти си задават въпроса, дали
Tesla, която още не е показала печалба …..

оксиморон :
ПЕЧАЛбата нагоре ,
но
ПЕЧАЛба няма и никога не е имало !

ПЕЧАЛНА измама.

из Мама
из Мама

Прав сте, има се предвид повишаване на margin-a, който би довел до някаква печалба, ако фирмата не реинвестираше 110% от приходите си. Т.е. печалба ще има, но друг път. (а може и да няма) На мен лично ми е интересно, защо хора като вас тръбят наляво и надясно за някаква измама. Очевидно Вие лично не сте засегнат от развитието на курса на акциите, пък и те по принцип си вървят нагоре. Предполагам, че и с Мъск не сте баджанаци… За останалото – по около 6000 души на седмица си получават електрокарите и са щастливи като нов шофер по Татово време,… Виж още »

Фанъци
Фанъци

Очевидно Вие лично не сте засегнат от развитието на курса на акциите, пък и те по принцип си вървят нагоре Как да не сме засегнати ? Тесла я продадох на късо за 1 мил $ при 370$ на акция и Мъск обяви че ще изважда от борсата при 420$ та си затворих късите позиции ама имах дълги позиции в Тесла заедно с отварянето на късите и малко спечелих. Та преди месец и 10 дни Андрю Лефт(продавач на късо) завед дело протов Мъск за борсова измама с измамата за 420$ като призова всички продавачи на късо да се включат безплатно в… Виж още »

Из Мама
Из Мама

Не знам, дали Фанъци и 0.0 сте едно и също лице, но ако говорим за Twitt-овете на Мъск, може би си прав, но донякъде. Иначе поздравления за управлението на позициите, щом си извадил 50% за месец точно от Тесла няма място за притеснения, ще си купиш къщата. И има разлика от „по принцип нагоре“ и „по принцип само нагоре“… Както казах, който играе на борсата си знае рисковете.

Нормален
Нормален

И двамата сте много умни, начело на кои компании сте и къде мога да прочета повече за вас?

Кифак
Кифак

Акциите на Тесла са като увеселително влакче… ту нагоре, ту надолу. Само хора, разполагащи с вътрешна информация могат да спечелят от тях.. за сега.

Dave
Dave

и всеки който купува винаги когато паднат, защото после веднага се вдигат д 50 долара и можеш да продадеш

МеЕ
МеЕ

Продай апартамента на баба ти в люлин,
единият ти бъбрек
и
купувай щом веднага се вдига д 50 долара.

Dave(Щерьо) препоръчваше декември и биткойни да се купуват по 20 000 долара

Абе добре че бабите на овцете са купували апартаменти в люлин едно време да могат овцете днес да хранят вълците.

И.Спиридонов
И.Спиридонов

Формулата на NSA е 3+2 =5

Доларите ги печатат във ФЕД
Глупаците купуват

ПЕЧАЛБА = 0