Tesla започва изграждането на гигантска система за акумулиране на енергия

34
3165

Инсталацията с мощност 1200 мегаватчаса ще стане най-голямата система за съхранение на енергия в света Тя ще бъде изградена в Калифорния, близо до град Монтерей и ще бъде 10 пъти по-мощна от другия подобен проект на TeslaHornsdale в Южна Австралия. Съоръжението ще бъде построено на мястото на стара газова електроцентрала и ще даде възможност за акумулиране енергията на слънцето и вятъра.

Tesla получи необходимото окончателно разрешително за подмяната на оборудването на електроцентралата Moss Landing в Калифорния. Проектът бе единодушно одобрен от Комисията по планиране инфраструктурата на окръг Монтерей.

Централата Moss Landing, която преди време обслужваше огромна територия, сега постепенно спира работа и към днешен ден работи едва с 10% от проектната си мощност. Но съвсем скоро на нейна територия ще бъдат инсталирани 449 акумулаторни модула тип Megapack с обща мощност 1200 мегаватчаса.

Засега най-голямата подобна система за акумулиране на електрическа енергия е проектът Tesla Hornsdale с мощност 129 мегаватчаса. Когато бе построена, тази система бе три пъти по мощна от съществуващите конкуренти. Но новата акумулаторна система е 10 пъти по-мощна.

Новата акумулаторна централа ще се използва за акумулиране енергията от слънчевите и вятърните електроцентрали, както и за изглаждане на напрежението в пиковите моменти на консумация.

Партньор на Tesla в този проект е компанията Pacific Gas and Electric, която възнамерява да финансира още три подобни системи за акумулиране на електрическа енергия.

34
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
26 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Тъпо. Да вземат да си направят ПАВЕЦ. В Калифорния и без това няма много вода през сухия сезон. По-добре ще е да събират каквото все пак тече, когато тече и да го качват във високо разположени язовири, вместо да го оставят да изтича в океана.
Хм, то в Калифорния все пак имало язовири…В състояние като тия от нас в БГ, невидели ремонти, сигурно откакто са построени:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/03/2918047_ostareli_i_opasni_stotici_iazoviri_v_kaliforniia_se/
Кофти, щом САЩ не харчат за поддръжка, май наистина сме ги настигнали, американците, по мизерия.

_nib_
_nib_

Там,в калифорния,не стига че няма много вода…..ами и разсипията и е по-голяма от пернишката.

Чип за зеле
Чип за зеле

Защо ли сме слезли от дърветата? Ядеш банани, замеряш враговете си с изпражнения, какво по-хубаво от това? А технологиите развалиха всичко. Дори обезсмислиха срещуположния палец на крака.

Лион
Лион

Tъпо е за тези дето не разбират…
Ефективност на хранилище с батерии >99%
Eфективност на ПАВЕЦ 70-80%
Отделно ПАВЕЦ има географски изисквания и много вода…. А и бавно влиза в мощност…

Кольо
Кольо

Няма как да е толкова висока ефективността на хранилището с батерии. Не можеш да вкараш направи в тях енергия от високото напрежение с променлив ток. После пък, за да я използуваш като се изведе от батериите следват отново няколко преобразувания по вид и сила на напрежението. Загубите от преноса до и от хранилището също ги има.

Анонимен
Анонимен

Технологияна на 100% асмилация на топлина я има на земята в S4/зона 51.

Боб Лазар като пипа работещ полу сферичен реактор от 👽кораба – няма топлина.

Ускорител на частици бомбандира с водород балансиран елемент 115 при което той се превръща в небалансиран 116 и започва ядрен разпад – реактора някак си есвоява 100% от огромната топлина на ядреният разпад.

Атомна трансмутация
Атомна трансмутация

Анонимен
Анонимен

реактора на 👽кораби някак си yсвоява 100% от огромната топлина на ядреният разпад.

2001 при разплашяването ни двата 110 етажни wtc oт 👽кораб за 9 сек е нямало топлино увеличение .
Светкавично Превръщат топлината от язреният разпад на елементите в ?

Над чернобил спира червена сфера и излъчва червен лъч към топящият се реактора , радиезиста в началото засича 3000 мил рентгена само след 2 мин сферата отлита а радиацията е паднала на 800 мил ревтена.

Разсипията в PG&E та чак фалира
Разсипията в PG&E та чак фалира

On January 14, 2019, PG&E announced that it was filing for Chapter 11 bankruptcy in response to the financial challenges associated with the catastrophic wildfires that occurred in Northern California in 2017 and 2018.

PG&E тровила калифорниа като дюпонт
PG&E тровила калифорниа като дюпонт

Wikipediq

From 1952 to 1966, PG&E dumped „roughly 370 million gallons“ of chromium 6-tainted wastewater“ into unlined wastewater spreading ponds around the town of Hinkley, California.

40 пожара предизвикани от PG&E
40 пожара предизвикани от PG&E

Approximately 40 of the 315 wildfires in PG&E’s service area in 2017 and 2018 were allegedly caused by PG&E equipment.

30млрд трябва да платят обаче ги нямат
30млрд трябва да платят обаче ги нямат

This policy resulted in $30B of liability for PG&E from the 2017 & 2018 fires and drove it to bankruptcy proceedings.[111]:1[112]:1

21 млрд за бъдещи 🔥 но и тях$ ги няма
21 млрд за бъдещи 🔥 но и тях$ ги няма

In July 2019,
a new $21 billion wildfire trust fund was created to pay for damages from future wildfires, started with a 50-50 balance of utility and customer monies and also reduced the liability threshold for utilities to where customers must prove negligence before companies are held liable.

ивайло стоянов андонов 1973
ивайло стоянов андонов 1973

ПИРАМИДАТА елана сменяа името и те чака !

borisMan
borisMan

Кольо, добре, че си ти, та да ни разясниш… Я им се обади , тегли им една майна на тия Хамериканци, да разберат колко са прости (особено Мъск) и веднага да се молят на Русия да си вземат умни хора, а ти непременно да ги водиш. Виждаме, във всичките ти постове, всичко, което не е руско или поне бивш соц. те вади от равновесие, а ако е намесен и Мъск, жална ти клавиатура 😀 P.S. А сега, успокой се… релакс, както се казва, никой не те чува, няма да ти обърне внимание, звезди и те ти мълчат, няма да бъдеш… Виж още »

течен азот в тексас ?
течен азот в тексас ?

Корабът се е взривил, след като са започнали да пълнят резервоара му с гориво – течен азот

Прототип на космическия кораб „Старшип“ – Ес Ен 1 на компанията „Спейс Екс“ експлодира през нощта по време на изпитания на полигона в района Бока Чика в щата Тексас.

няма далавера в ПАВЕЦ-а
няма далавера в ПАВЕЦ-а

Изграждаш го веднъж и после той си работи няколко века само с подмяна на лагерите на турбините, които струват под 0.1% от стойността на съоръжението… А с батериите – на всеки 10 години ги подменяш с нови, като цената им е поне 90% от цената на цялата централа. И като я направиш така, че с други освен с твоите батерии да не работи – осигуряваш финансово наследниците си за три поколения напред!

-30% Musk 🤑ell
-30% Musk 🤑ell

Tesla stock -30% last week

nwert
nwert

нищо не разбира тоз мъск от енергетика! вятърна енергия, слънчева енергия … акумулаторни … друго си е въглища и мазут

_nib_
_nib_

Някой ти е набил минус…..щот не хваща иронията.

China Musk
China Musk

Tesla купува китайски соларни панели , Panasonic се чуди на кой да порададе оборудването от фабриката в бъфало ny в която е забила $300 мил.

cnbc.
com/2020/02/26/tesla-panasonic-said-to-end-joint-solar-cell-production-at-buffalo-factory.html

Rock
Rock

ше ми слагаш по покривите фотоволтаици че ше ги вързваш с батерии че ше ги пускаш, ше спираш. я стани я ни стани

Иван
Иван

Много е трудно, трябва всяка сутри да пускаш слънцето и после да го спираш. Тия не са нормални, ако някой го забрави ще изгори толкова много хейлий че ще им злезат сметкике криви за години напред…

Виво
Виво

Не Тесла а Pacific Gas and Electric прави централата !!!
Теслата просто и прави реклама за събиране на кинти от баламурниците…

Иван
Иван

Почти позна, от Тесла идват батериите а от Pacific Gas and Electric … подложния бетон.

Иван
Иван

Pacific Gas and Electric ще дадат парите а Тесла ще даде батериите… кое не разбра?

Запознат
Запознат

Не разбрах как ще дадат батерии, след като те не ги произвеждат? Уж имат някакви изследователски центрове, уж обещават да започнат собствено производство на по-ефективни батерии, ама той МОШЕника е по обещанията… И по оправданията защо не е изпълнил поредното обещание… В момента ползват батерии на Panasonic и няма шанс това да се промени преди изграждането на дискутираната централа.

Палеустиниец
Палеустиниец

Ванка хлапе
Не разбрах защо не се превеждат правилно материалите ? Защо е толкова изкривена информацията, че чак е невярна.

Иван
Иван

А??? За батериите на Панасоник които идват от завода на Тесла по дизайн на Тесла ли говориш или някакви други ? Освен всичко като занесат батериите произведени в завота на Тесла по дизайн на Тесла и техни техници ще ги монтират, не за друго ами защото тръбопроводчиците от газената централа едвали разбират от жичкаджийство.

Синусоиди
Синусоиди

Всички са професори в БГ, обадете се на Мъск, кажете му как Ганьо Бацо мисли и си въртете геврека на камиона, дето разнасяте фъстъци от акъл. Прост народ!

Радо
Радо

Е , не е чак целия народ прост…Само половината обсъждащи тук всяка тема , която не разбират.

Шишо
Шишо

аааа, как половината? повече са, брой сега с мен: запознат-и с теорията на москвичовите тегличи, с жигуловите фар-ове и аноним-ните рд-180 мъди и незнам какво си изобретатели. Ей ти 3 групи тролове с по 3-4 ника и кво се оказва? 90% от пишещите коментари са словоплющачи, неграмотни и прости, но пък платени и затова доволни от себе си, вместо от умствения си багаж. Но пък него няма как да оценят, тъй като е в липса.

Мъск
Мъск

Аз ще съм първия трилионер в зелено, щото съм измамник :).

Запознат
Запознат

Информацията е невярна.