Tesla инсталира няколко системи за акумулиране на енергия Powerwall и Powerpack в една от източните провинции на Канада.

Инсталациите ще акумулират излишъците електрическа енергия, получавана от местните вятърни електроцентрали и след това ще я препраща към местните домове, някои от които оборудвани с батериите Powerwall. Цялата система за производство и разпределяне на електроенергията ще бъде стартирана този месец, а тестовете ще продължат една година.

Самата система за акумулиране и разпределяне на електрическата енергия се нарича Intelligent Feeder Project и е инсталирана в провинция Нова Шотландия. Системите за акумулиране на енергия Powerpack ще бъдат инсталирани в местните подстанции. Те ще съхраняват излишъците от енергия, произвеждани от местната вятърна турбина.

Акумулираната енергия ще бъде подавана в домакинствата, а излишъците ще се използват при прекъсване на електричеството, при намаляване силата на вятъра, както и за понижаване цената на електроенергията.

В този проект участват 300 домакинства, като 10 от тях имат инсталирани Tesla Powerwall 2. Експериментът не е мащабен и чрез него Tesla иска да тества своите акумулиращи устройства в сложни селски условия.

Резултатите от този експеримент ще излязат в началото на 2019 година и ако всичко мине добре, ще бъдат монтирани и други подобни инсталации.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари