Tesla започна безконтактни доставки на електромобили в САЩ

0
594

За всички, които са си купили електромобил на Tesla и очакват доставката, но са се изолирали, за да не се заразят с новия коронавирус и не желаят да се срещат с никого, автомобилната компания на Илън Мъск предлага безопасни варианти. Автомобилът може да бъде оставен близо до дома на клиента или да бъде предаден отдалечено.

В Китай Tesla въведе новия процес още преди един месец, когато епидемията от COVID-19 едва започна да набира обороти. За да не увеличава разпространението на новия коронавирус Tesla въведе мерки по поддръжка на безопасно разстояние и на другите пазари.

Първите слухова за това се появиха преди една седмица, а сега в сайта на компанията бе публикувано описание на новите варианти на доставка. В зависимост от действащите в различните региони нормативни законови правила, детайлите на доставката леко се различават, но основните опции са едни и същи.

Експресна доставка. На купувача се изпраща приложение, което показва в кой паркинг се намира новичката Tesla. Самият електромобил и всички необходими документи са дезинфекцирани и оставени в купето. Когато собственикът е готов да шофира, оставя попълнените документи на изхода на паркинга, откъдето получава и временни регистрационни номера.

Доставка вкъщи: електромобилът се оставя пред дома или офиса на купувача, а необходимите документи трябва да бъдат изпратени по пощата в рамките на едно денонощие.

Има и вариант служител на компанията да закара електромобила на указно от клиента място, където може да покаже основните функции на автомобила. Но ако клиентът не желае, няма обзор на функциите. Тази опция не се предлага във всички щати.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за