По-рано тази година научихме всичко за новия супер мощен компютър за автоматично управление в автомобилите на Tesla, Tesla Full Self-Driving. При представянето му, получихме информация, че предстои преоборудване на вече произведените по-стари автомобили, но не бяхме напълно сигурни кога това ще се случи.

Според доклад публикуван в четвъртък от Electrek, моментът е настъпил. Electrek намери публикация в Twitter от собственика на автомобил Tesla Model S, Софиан Фравал, който твърди, Tesla е преоборудвала колата му безплатно, като се е възползвал и от допълнителни услуги.

Безплатното преоборудване всъщност не е новина, тъй като Илън Мъск заяви, че всеки закупил автомобил с Tesla Full Self-Driving, ще получи безплатна надстройка. Автомобилите, произведени от април тази година, вече идват с инсталиран новия компютър, директно от завода.

Всеки, който има отговарящ на изискванията Tesla Model S или Model X и е платил за Full Self-Driving, предстои да изчака докато Tesla разгърне преоборудването, тъй като в момента на пътя има хиляди автомобили, които отговарят на изискванията на компанията, като обновяванията ще се случват поетапно.

Все пак трябва да се отбележи, че обновяването на автомобилите Tesla с последния модел компютър за самоуправление няма да донесе чак толкова съвършена работа на автопилота, нито ще позволи пълно самоуправление.

Това е така поради няколко причини:

  • Tesla не е пуснала софтуера, необходим за пълната автономия на превозните си средства (най-вероятното защото такъв все още не съществува или е в етап на разработване)
  • Дори и да беше готова, щеше да има някои спънки с правителството, което все още не е урегулирало напълно самоуправляващите се автомобили.

И все пак е страхотно, че Tesla спази своето обещания да извърши модернизацията безплатно за всички свои клиенти. Очакваме с нетърпение да видим още функции от компанията, които да използват сериозната изчислителна мощ на новия компютър на Tesla.

Към момента Tesla няма официално изявление.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
жоро
жоро
2 години

Е не мога да повярва, че някой пльещ Тесла или Мъск още не се е появил.

Николай
Николай
Отговор на  жоро
2 години

Но пък за това, ей те на.