Tesla започна да използва прототипите на Tesla Semi за доставка на леките електромобили

9
2185

Tesla използва всички възможности, за да се справи с голямото изобилие на поръчки за закупуването на електромобилите Tesla Model 3. Необходимо е да се навакса и изоставането заради COVID-19. Ето защо компанията използва всичките си ресурси и до края на месец юни възнамерява да достави на своите клиенти около 10 000 електромобила. Използват се и прототипите на на товарните електромобили Tesla Semi. Един Tesla Semi натоварен с Tesla Model 3 бе забелязан на излизане от завода във Фримонт.

Електрическите камиони Tesla Semi транспортират леките Tesla Model 3 от завода до автомобилните салони, откъдето служителите на Tesla ги преместват на най-близките паркинги за безконтактно предаване. Това не е първият път когато автомобилната компания на Илън Мъск използва Tesla Semi за транспортиране на леките електромобили.

Заради новия коронавирус Tesla има логистични проблеми и засега не може да удовлетвори всички заявки за закупуване на един от евтините модели на Tesla Model 3. Мъск вече се извини за забавянето и благодари на партньорите, че също са преминали към ускорен режим на работа.

Компанията трябва да достави от 8 000 до 10 000 електромобила в САЩ до края на месец юни, за да може успешно да приключи второто тримесечие. Уеб порталът Electeck напомня, че ако Tesla успее навреме да достави всички поръчани електромобили, то ще счупи собствения си рекорд от миналата година, когато достави 95 000 електрически електромобили.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари