Tesla започна да разпространява обновяването, активиращо пълния автопилот

7
705

Илън Мъск обяви началото на бета тестовете на Tesla Full Self-Driving (FSD) – пълния автопилот от пето ниво за електромобилите на Tesla, с който не е необходим водач зад волана. Обновяването ще бъде предоставено на ограничен брой притежатели на електрическите автомобили на Tesla още днес, 21-ви октомври. В бета версията на пълния автопилот са направени редица подобрения и е преработена системата за активна помощ при шофиране. Мъск съобщи, че това обновяване внася сериозни и дълбоки промени, с което засили интереса на потребителите.

Генералният директор на Tesla каза, че хората трябва да са внимателни при използването на новата версия. Мъск добави, че ъпдейтът ще се разпространява бавно и внимателно, за да може да бъде осигурена максимална безопасност.

Засега се знае, че бета версията на FSD може да функционира без никаква намеса от страна на водача и че тя ще може да работи и извън пределите на САЩ.

Първоначално Мъск възнамеряваше да представи FSD до края на 2019 година, но се наложи да се направят коренни промени в хардуера и в използваните алгоритми с елементи на изкуствен интелект.

Ако започналите вече бета тестове на FSD приключат успешно, напълно е възможно Илън Мъск да предостави пълния автопилот за всички още до края на тази година.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари