Tesla започна зимните тестове на електрическия влекач Semi

1
1310

Прототипът на електрическия влекач Semi е един от двата екземпляра на товарния електромобил на Tesla, който бе забелязан извън пределите на САЩ – в Канада, където ще започнат зимните тестове на Tesla Semi.

Да си припомним, че автомобилната компания на Илън Мъск представи Semi през 2017 година и обяви, че електрическият влекач може да превозва около 36 тона полезен товар, а неговият пробег е минимум 800 км.

През изминалите две години Tesla сглоби само два прототипа на Semi. През 2018 и 2019 година товарните електромобили често можеха да бъда забелязани по пътищата, но през последните месеци информация за тях на практика няма.

А сега, в началото на месец февруари Tesla представи своята програма за тестване, модификации и производствен график за своя електрически влекач. В него се казва, че започват зимните изпитания на Semi при отрицателни температури и заснежени пътища.

„В продължение на няколко седмици Tesla ще проведе зимни тестове на Semi, за да се убеди в ефективността на електрическия влекач при много студено време и при лошо сцепление“ – се казва в програмата.

Компанията обеща да публикува подробните резултати от тези тестове.

Един от двата прототипа на Tesla Semi бе забелязан на границата с Канада. А уеб изданието Electrek счита, че не е изключено изпитанията да не се проведат в Канада, а на територията на Аляска.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари