Tesla стартира масовото производство на плочките за слънчевите покриви Solar Roof. Едновременно с това, компанията на Илън Мъск започна инсталирането на новите покриви.

Слънчевият покрив Solar Roof на Tesla не е евтин. Един квадратен фут (0,0929 м²) струва $21,85 (около $220 на квадратен метър). Но покривът има доживотна гаранция, а технологичното време на живот на конструкцията е 30 години. Предлаганите от другите компании решения са по-скъпи.

Tesla официално обяви, че масовото производство на плочките за новите покриви вече е започнало. Започна и инсталирането на Solar Roof на всички клиенти, внесли $1000 депозит миналата година. За да може да се справи с многобройните поръчки Илън Мъск прехвърли производството от калифорнийския Фримонт в голям завод в Бъфало, в който вече работят 500 души, а до пролетта заводът трябва започне да произвежда слънчеви елементи с обща мощност 1 GW.

Слънчевите покриви Solar Roof трябваше да се появят по-рано, но Илън Мъск заяви, че е необходим 6-месечен пробен период, през който лично той следеше за качеството на работата на конструкцията.

Слънчевият покрив, произвеждащ електрическа енергия без използването на обикновени слънчеви панели е един от ключовите моменти от стратегията на Tesla за екологичен начин на живот, предвиждащ отказване от изкопаемо гориво и използването на възобновяеми източници на енергия в ежедневния живот.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари