Tesla значително намали цената на Model S 75 kWh

2
16561

Tesla Motors официално прекрати производството на електромобила Model S с 60 KWh акумулаторна батерия. Моделът S 60 kWh бе предложен на потребителите преди една година като един от най-евтините електрически автомобили. Според статистиките на компанията, огромната част от клиентите избират електромобила с по-мощни акумулатори S 75 kWh.

Tesla Model S 60 и 60D бяха най-достъпните модели, предлагани от Илън Мъск, с цена стартираща от $68 000. Сега, най-евтиният автомобил на Tesla е Model S 75 kWh с предишна цена над $77 000.

Днес Tesla обяви, че електромобилът Model S 75 kWh е вече с нова, със $7 500 по-ниска цена, тоест, цената на този автомобил вече е $69 500. Това е само с $1 500 повече от цената на модела с 60 KW акумулаторни батерии, но в тази цена е включен стандартния за всички версии на Tesla Model S стъклен покрив на купето плюс електрическото отваряне и затваряне на багажника, за което досега трябваше да се заплаща допълнително.

Има и други намаления. Програмната активация за използването на цялостната мощност на акумулаторите сега струва $2 000 вместо предишните $5 000. Поевтиняла е замяната на 70 KWh батерии със 75 KWh – сега тази модификация струва $500 вместо предишните $3500.

Има промени и в кросоувъра Tesla Model X – нов вариант на джантите, облегалката за ръце може да е обща за задните седалки и други.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
Daverondji Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
rondji
rondji

Шапка му свалям на Мъск, човек осъществяващ мечите си и болните видения на фантастите от преди по-малко от 2 десетилетия. Това е Никола Тесла на нашето поколение и според мен заслужено ще влезе в историята като провидец на електронната ера…

Dave
Dave

Точно така!