16.3 C
София

Tesla изгражда верига от зарядни станции по целия китайски Път на коприната

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla представи своя пореден амбициозен проект: автомобилната компания на Илън Мъск направи азиатската магистрала „Пътят на коприната“ по-достъпна за притежателите на електромобилите на Tesla. По целия изключително известен китайски Път на коприната се появиха и продължават да се появяват зарядни станции за електрически автомобили.

Засега веригата включва 270 зарядни станции и в бъдеще трябва да покрие разстояние с дължина 5 хиляди километра. Наличието на тази инфраструктура е от критично значение за разпространяването на електромобилите, а липсата на зарядни станции е едно от основните причини хората да не се отказват толкова масово от автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

По целия Път на коприната зарядните станции за електромобили ще бъдат разположени на разстояние от сто до триста километра, а техните водачи ще могат за 15 минути да добавят енергия за 250 км пробег.

Магистралата преминава през 9 града и започва от Чоушан на източното крайбрежие на Китай и завършва в Хоргас на границата с Казахстан. На практика тази магистрала почти дублира древният „Велик път на коприната“, който е бил голяма верига от търговски пътища, благодарение на които в продължение на векове се е осъществявало културното, политическото и религиозното взаимодействие между различните страни.

Китай е най-големият в света пазар за електромобили, критично важен за Tesla, една от гигафабриките на която е построена в Шанхай. Автомобилната компания на Илън Мъск продава в Китай хиляди електромобили годишно. Tesla вече изгради в Поднебесната 840 станции за бързо зареждане на електромобили и над 65 хиляди терминала в 310 града на страната.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини