Tesla изтегля 30 000 автомобила заради производствен проблем

7
1081

Tesla току-що започна изтеглянето на почти всички автомобили Model S и X внесени в Китай, поради дефекти в окачването на превозните средства, съобщават от Bloomberg.

Засегнати от производствения проблем са превозните средства, продадени между септември 2013 г. и 2018 г., общо около 30 000, според китайската държавна администрация за регулиране на пазара. Някои автомобили могат дори да имат повече от един производствен дефект.

Tesla не е отговорила на искането за допълнителен коментар, отправено от различни световни медии, включително и Bloomberg. Някои си обясняват това с факта, че компанията направи доста дързък и необичаен за 21-ви век ход – реши напълно да се отърве от своя PR отдел по-рано този месец.

Нарастващи пазари

Tesla прави големи крачки в разширяването на своето присъствие на доходоносния пазар на Китай. Притежаваната от Илън Мъск компания наскоро отвори вратите на своята фабрика в Шанхай, масивен индустриален комплекс, предназначен да произвежда 200 000 превозни средства годишно.

Около 11 000 нови автомобила Tesla се регистрират в Китай всеки месец, според информация от Bloomberg.

Проблемите са със задното и предното окачване на превозните средства.

„Когато някои превозни средства в обхвата на това изтегляне са подложени на голямо външно въздействие, сферичните болтове на задния свързващ прът на предното окачване се напукват“, гласи официалното изявление на китайските пазарни регулатори, преведено от Electrek.

„В екстремни случаи това може да доведе до излизане на волана от кормилната дръжка, което да засегне управлението на превозното средство и да увеличи риска от инциденти и създавайки опасност на пътя“ се казва допълнително в изявлението. На този етап не е ясно кога за първи път Tesla е забелязала за този проблем и защо той обхваща само автомобилите, внесени на територията на Китай.

Tesla се обръща персонално към всички собственици на засегнати автомобили, че те все още могат да продължат да ги карат, но трябва да го правят доста внимателно, особено по отношение на натиска, който прилагат върху волана, преди автомобилите им да посетят сервизния център за отстраняване на производствената неизправност. За щастие, към момента няма случаи на пътни произшествия или други инциденти от подобна неизправност, нито някой собственик на автомобил Tesla от засегнатите модели е оповестил лично да се е сблъскал с дефекта, но изглежда реакцията на Tesla е добре проучена и навременна.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари