Tesla може да транспортира своите електромобили с помощта на Tesla Semi

9
1641

Всеки автомобилен производител използва транспортери за превозване на готовите за продажба автомобили. Много често се използват товарни автомобили от същия бранд. Очевидно Tesla възнамерява да постъпи по същия начин.

Изображението на електрическия влекач Tesla Semi, който превозва на закачената отзад платформа кросоувъра Tesla Model X, публикува вицепрезидентът на Tesla по транспорта Джером Гилън. Той помести под снимката шеговития надпис „Превозвач на самолети?“, намеквайки за начина на отваряне на задните врати на кросоувъра.

Да напомним, че преди време генералният директор и съосновател на Tesla Илън Мъск каза, че възнамерява да създаде собствена компания за транспортиране на готовите електромобили до ритейлърите. Изказването бе направено във връзка с това, че Tesla изпита остър недостатък от логистинчи мощности, когато трябваше да достави поръчаните електромобили Model 3 в края на миналото тримесечие.

Ако Мъск успее да създаде своя логистика, то е съвсем логично в нея да се използват електрическите товарни автомобили Tesla Semi, а не някакви дизелови камиони. Неотдавна Мъск сподели, че първият купувач на Tesla Semi ще стане именно неговата компания, която ще свърже с помощта на електрическите товарни автомобили поточните линии в Калифорния със завода за производство на акумулаторни батерии в Невада. Именно по този маршрут бяха тествани първите Tesla Semi.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Това кога точно ще стане, преди да замине за Марс или след това?

Шишо
Шишо

Ха де? Много интересен въпрос, нъл тъй? Но ето ти отговора: преди да си вземеш надницата.

Палуестиниец
Палуестиниец

Ще ползват ама друг път…
Само приказват и си правят реклама

Шишо
Шишо

А ти трупаш коментари за да си изкараш надницата.

Кольо
Кольо

Важното е „ще“-то и „може“(би)-то, останалото покрай тях, всеки ще си го нагласи както му отърва.

Шишо
Шишо

И ти започна с натъртващите нагласи…

AxOx
AxOx

Интересно, ако ползват тези ел.тирове и се транспортират между един до друг щат….. колко презареждания трябва да се направят за да достигне местото…. защото да заредиш този тир, не е толкова бързо и евтино.
На кратки разстояния е супер, но на такива далечни места…. да не говорим, че не навсякъде има зарядни и трябва да си изчислят пътя много добре…за да не останат на сухо някъде.
иначе правилно решение … хубаво, че са готови да го направят.

115
115

Те ако бяха готови щяха да го правят, а не да дрънкат глупости започващи с „ако“ и „ще“

Шишо
Шишо

Напротив, евтино е. Ах…
А дали една компания за логистика, може да осъществява логистика върху сама себе си? Добре е да се помисли преди да се охка на чужд гръб, нъл тъй?