Tesla намали цената на своите електромобили с $2000

1
923

САЩ намали двойно данъчните отстъпки при закупуването на електромобил, което веднага качи цените на електрическите автомобили. Във връзка с това, компанията Tesla намали цената на своята продукция, за да компенсира частично ефекта от намалените данъчни отстъпки.

Досега данъчната отстъпка бе $7 500, но от вчерашния ден бе намалена наполовина. В същия ден Tesla намали цената на електромобилите Model 3, Model S и Model X с $2000 за територията на САЩ. По този начин купувачите пак ще плащат повече, но поскъпването няма да бъде толкова съществено, каквото би било без реакцията на Tesla.

Според публикуваните вчера данни, за четвъртото тримесечие на миналата година компанията Tesla е продала 90 700 електромобила. В това число 63 150 екземпляра Model 3, 13 500 бройки Model S и 14 050 – Model X. Продажбите са с 8% повече от предишния рекорд. Пазарните аналитици очакваха по-големи продажби, поради повишените темпове на производство. Намаляването цените на електромобилите може да запази продажбите и производството на електромобили на същото ниво. Очаква се и увеличаване на продажбите на по-скъпите модели.

Засега не е известно по какъв начин ще реагират потребителите на намалената данъчна отстъпка и съответно, на поскъпването на електромобилите. Tesla може и да не се сблъска с намаляване на търсенето. Но Мъск не желае да рискува, точно когато неговата автомобилна компания излезе на печалба.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Шишо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шишо
Шишо

… и сега като вземе че фалира… нашите разбирачки това чакат щот нова година нов късмет – за техните предсказания… ей го на, ако не е май, то ще е март, даааа