Tesla намалява заплатите и изпраща част от служителите в неплатен отпуск

6
608

В условията на продължаващата пандемия от новия коронавирус много американски компании бяха принудени да вземат спешни мерки за оцеляване. Tesla не е изключение и също пострада от COVID-19. Американските медии публикуваха копие не електронно писмо, подписано от ръководителя на HR отдела на Tesla за Северна Америка Валери Карпес Уоркан, изпратено до работниците, служителите е мениджмънта. В писмото са изредени мерките по намаляване загубите от разразилата се пандемия, които включват намаление на заплатите и неплатен отпуск за част от персонала.

Да напомним, че на 23 март Tesla затвори своя основен завод във Фримонт и по този начин спази разпореждането на властите за триседмична карантина заради новия коронавирус. Едновременно с това Tesla затвори Gigafactory 2 и намали със 75% броя на персонала на Gigafactory 1 в Невада.

Новите промени влизат в сила от следващия понеделник, 13 април. Най-голямо е намалението на заплатите на висшия мениджмънт – вицепрезиденти и ръководители от висок ранг, при които намалението на възнаграждението е 30%. Заплата на ръководителите на отдели се намалява с 20%. Най-малко е намалението на заплатата на обикновените работници и служители – с 10%.

Tesla заяви, че в заводите извън САЩ ще бъдат направени съкращения. Освен това, част от служителите на постоянна работа излизат в неплатен отпуск, като компанията не съобщи повече подробности, но каза нещо много важно – всички нейни работници и служители запазват медицинските си застраховки, които компанията ще продължи да плаща.

Намаленията на заплатите ще останат в сила до началото на второто тримесечие на сегашната финансова година. В писмото се казва още, че предприятията на Tesla няма да могат да възстановят работата си преди 4 май тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари