Tesla Model 3 успяла да избяга на полицейски патрул, движейки се на автопилот, докато шофьорът бил заспал на мястото си, предава Teslarati, цитирайки доклад на полицията в Бамберг.

Патрулът забелязал нещо нередно в движещия се със 110 км/ч автомобил, тъй като явно неговият шофьор бил наклонил назад седалката си, а очите му били затворени. Полицейските служители подали нееднократно сигнал към автомобила да спре, но той ги подминал, което ги провокирало да започнат гонка с возилото. Въпреки светлинните и звуковите сигнали, подавани от полицейската кола, автомобилът не спирал. За щастие след продължилото 15 минути преследване, шофьорът се събудил и отбил превозното средство встрани от пътя. Според полицейския доклад на управлението в Бамберг, водачът показвал видима нетрезвеност. Освен това, шофьорът бил подлъгал системата за безопасност със специално устройство, прикачено към волана, което да имитира тежестта от човешка ръка върху него.

На 45-годишния шофьор му било предявено обвинение за опасно поведение на пътя и шофьорската му книжка отнета до явяването му в съда.

Използването на подобни тежести за волана е изключително опасно, но за съжаление не е обявено за незаконно и се продават свободно в Интернет.

Именно в Германия преди три години автопилотната функция в автомобилите на Tesla беше подложена на специално внимание от местните съдилища, които забраниха използването на термина „автопилот“ за рекламни цели. Според местните законодатели, използването на термина заблуждава потребителите, които се предоверявали на функцията, която не действа еднакво с автопилота в самолетите например.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари