Tesla обмисля строежа на нов завод в Индия

3
432

В най-близко бъдеще в индийската IT столица може да се появи нова Гигафабрика на Tesla за производството на електромобили.

Индия я един от най-големите и най-бързо израстващи пазари в целия свят и не е за учудване, че автомобилната компания на Илън Мъск проявява голям интерес към тази страна. При това става дума не само за излизането на Tesla на индийския автомобилен пазар, но и за започване на масово производство на електромобили в Индия.

Уеб изданието The Economic Times съобщи, че Tesla разглежда град Бангалор в щата Карнатака като най-вероятния регион за строителството на нова гигафабрика за производството на електромобили и акумулаторни блокове за тях. Tesla вече е започнала предварителните преговори с индийското правителство относно създаването на изследователски и иновационен филиал в Бангалор.

Главният секретар на направленията търговия и промишленост на щата Карнатака Гаурав Гупта (Gaurav Gupta) потвърди, че преговорите с Tesla вече са започнали. Според неговите думи, местните власти са предложили на автомобилната компания всестранна поддръжка при създаването на този център за изследване и разработки, както и за изграждането на производствените цехове. Той добави, че в Бангалор е налична благоприятна екосистема за всякакви електромобили и Tesla може да се възползва от тази инфраструктура.

Щатът Карнатака е не само IT център на Индия, но и родно място за редица успешни индийски стартъпи – Ola Mobility, Ather Energy, Mahindra Electric и други.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари