На фона на новината за пускането на най-евтината Tesla, компанията анонсира и изключително амбициозни планове за продуктовите си мощности в Китай.

Веднъж заработили на територията на Поднебесната империя в Шанхай, Tesla ще започнат да произвеждат по 3000 Tesla 3. Китай е най-големия пазар на Tesla извън Щатите, но продължаващите търговски битки между Тръмп и Пекин застрашават все повече бизнеса на много американски компании там. Още през юли, китайското правителство и Tesla обявиха плановете за фабрика в Шанхай, от която ще излизат по 500 000 автомобила на година. Очаква се това да е най-големият чуждестранен инвестиционен проект в града.

Компанията обяви, че ще ѝ трябват около две години, за да заработи фабриката и планира пренасянето на работата по Tesla 3 в Китай някъде през 2019. Колите, които биват произвеждани в Шанхай ще са само за местния пазар.

Данните сочат, че през 2017 в Китай са продадени над 17 000 Tesla – увеличение с 51% в сравнение с 2016. Властите в Пекин се борят със замърсяването в градските среди и част от плановете за това включват радикалната забрана на автомобили, които се движат на бензин и дизел до 2030.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gotqn
gotqn

Евала. Не харесвам Китай заради Тибет. Смятам, че като хора били пет века под робство не трябва да си затваряме очите за престъпления срещу други народи. Но, проявите на добро трябва да се уважават, били те дело на китайци, руснаците или някой друг.

интересно
интересно

При китайците работната ръка е евтина. Суровините също. Обаче според техните закони нямаш право да ограничаваш достъпа на китайски специалисти до завода си. Като правило, максимум след 3 месеца до твоя завод те построяват собствен, в който със същите машини, по същите технологии, произвеждат същата стока със същото качество. И продават продукта на 3 до 5 пъти по-ниска клиентска цена, макар и под друга марка. А ако търговец поръча голяма партида – няма проблеми продуктите да бъдат и с оригиналната марка. За да се съгласи Мъск на такъв вариант, това означава само едно – че в електрокара му няма абсолютно… Виж още »

Иво
Иво

Без САЩ , и китайци, и руснаци и всички щяха да са в средновековието, да се трепят с топори и да правят бизнес с крепостни.