Tesla отзовава обратно 9500 електромобила Model X и Model Y в САЩ

21
710

В рамките на двете програми за безплатно гаранционно обслужване Tesla връща обратно над 9500 електромобила Model X и Model Y в САЩ заради възникналите дребни производствени дефекти. На доброволно отзоваване подлежат 9 136 старши кросоувъра Model X излезли на пазара през 2016 година и 401 младши кросоувъра Model Y от 2020 година. Има доста оплаквания от възникнали проблеми, подадени до националната агенция по безопасността на пътното движение на САЩ (NHTSA) и Tesla реши да върне обратно тези електрически автомобили, за да провери и отстрани възникналите проблеми.

Tesla разпореди да бъдат върнати 9 136 кросоувъра Model X, произведени през периода от 17 септември 2015 година до 31 юли 2016 година. Причината е проблемът с лепилото, който може да доведе до отлепването на покривното покритие при движение с висока скорост.

Производителят възнамерява най-внимателно да провери доколко са уязвими към този проблем неговите електромобили и при необходимост ще направи повторно грундиране и залепване, за да може покривното покритие да бъде закрепено по-здраво. Произшествия в следствие на тази неизправност няма. Притежателите на Model X могат да продължат да използват своите електромобили докато представителите на Тесла не се свържат с тях.

Tesla отделно отзовава и още 401 младши кросоувъра Model Y от 2020 година, като това са електромобилите произведени за периода от края на септември до края на месец ноември. В тези автомобили потенциално може да има недобре затегнати болтове на предните носачи, които я свързват с шенкелите за управление на автомобила. Ако тези болтове не са затегнати нормално, управлението на автомобила се влошава.

Tesla и преди провеждаше подобни кампании за отзоваване и връщане на електромобили. Това е стандартен работен момент, който с нищо не заплашва да безопасността на клиентите, още повече репутацията на производителя.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари