Електрическият товарен автомобил Tesla Semi трябваше да бъде представен през месец септември. След това стана известно, че Semi ще бъде показан на 26 октомври, а сега неговият анонс бе отново отложен. Илън Мъск съобщи, че електрическият товарен автомобил ще бъде представен на 16 ноември.

Причините са следните:

Първо, производството на електромобила Model 3. В края на миналата седмица стана ясно, че Tesla е произвела 260 електромобила вместо планираните 1600. Подобни сривове имаше и преди, но Мъск успяваше да реши всички проблеми и едва ли това е повод за безпокойство, но медиите вдигнаха голям шум. Сега Мъск съобщи, че с отлагането анонса на Semi ще освободи още ресурси за Model 3.

Другата причина е енергийният проблем в Пуерто Рико и другите засегнати региони. Мъск не съобщи, кои точно са тези региони, на най-вероятно това са Вирджинските острови и другите, засегнати от урагана Мария места. Отлагането на Tesla Semi ще даде възможност за производството на повече батерии Powerwall за изграждането на акумулаторните станции в засегнатите региони.

Мъск качи и малък клип, демонстриращ автоматизираното сглобяване на Model 3 в завода на Tesla.

Показаните кадри са забавени 10 пъти и очевидно това е отговорът на Мъск на статията в WSJ, където се твърдеше, че Tesla няма пълноценна поточна линия за производството на електромобили.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари