Tesla отново предлага неограничено безплатно зареждане за някои модели електромобили

0
913

Tesla официално обяви, че връща безплатното зареждане на някои свои електромобили. Предложението важи само за новите купувачи на някои версии на Model S и Model X. Това са по-старите варианти, които няма да получат обновяването на хардуера, представено през месец април тази година.

Компанията съобщи решението си в своя Twitter акаунт, като заяви, че във всички нови поръчки за тези електромобили е включено неограничено безплатно зареждане във фирмената верига зарядни станции Supercharger.

Преди време Tesla използваше същия подход, за да привлече нови купувачи. Но през месец януари 2017 година Илън Мъск обяви, че намалява цените на своите електромобили и едновременно с това ограничава безплатното им зареждане до 400 киловатчаса годишно (около хиляда мили пробег).

Сега този приятен бонус се завръща и явно ще помогне за по-бързата продажба на по-скъпите модели. В края на месец юли Tesla показа във финансовия си отчет $408 милиона загуба. Една от причините за този резултат е забавянето на продажбите на Model S и Model X, които носят най-голяма печалба на автомобилната компания на Илън Мъск.

Да си припомним, че в началото на април Tesla съобщи, че Model S и Model X ще получат по-ефективни електродвигатели, с които пробегът с едно зареждане ще бъде увеличен. Освен това, ще бъде подобрен интериорът. Дали е по-добре да се закупи модифицирания вариант или да се използва безплатна енергия трябва да решат купувачите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за