Плановете си да започне масовото производство на евтин електромобил Илън Мъск обяви още миналата пролет.

Тогава представители на компанията казаха, че възнамеряват да започнат производството на Model 3 още в самото начало на 2017 година. И ето че днес, въпреки скептицизма на редица аналитици и инвеститори, стана ясно, че производството на Model 3 наистина ще започне до края на месец февруари. Информацията е на уеб-портала Inhabitat, който цитира вътрешни източници.

Засега не става дума за масово производство. Първоначално компанията ще произведе няколко електромобила за изложби и тестове. Мъск ще оценява надеждността на конструкцията и ще направи най-различни драйв-тестове. Конвейерите за масовото производство ще бъдат построени малко по-късно и навярно ще успеят да удовлетворят огромния брой предварителни поръчки за закупуването на Model 3.

Според Inhabitat, първият конвейер ще бъде готов още на 20-ти февруари тази година, но не се знае колко точно електромобила ще произведе. Tesla официално съобщи, че продажбите на Model 3 ще започнат още това лято, а до началото на 2018 година броят произведени електромобили Model 3 съществено ще нарасне, а тяхното производство ще бъде увеличено.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

За разочарование на електроманиаците моделът се оказа пълен провал на крештестовете.