Tesla патентова лазерно почистване за стъклата на автомобилите

2
1404

Tesla получи патента за нова технология за почистване стъклата на автомобилите. Заявката за този патент е подадена през месец май, а сега документът е публикуван в сайта на Агенцията по патенти и търговски марки на САЩ. Според новия патент, системата за изчистването на стъклата работи с помощта на лазери.

Системата ще следи дали стъклата не са се замърсили с помощта на сензори в, и извън купето. Сензорите ще могат да преценят степента на замърсяване, след което стъклата ще бъдат почистени с помощта на лазерен лъч. Според Tesla, новата технология не само ще реши проблема с износването на чистачките, но и няма да отвлича вниманието на водача: системата самостоятелно ще почиства замърсяването на предното и страничните стъкла, както и огледалата за обратно виждане.

Технологията ще регулира силата на излъчване на лазера за възможно най-ефикасното почистване на стъклата. Излъчването на този лазер не е вредно за хората. CNET подчерта, че плюсът от използването на тази система е, че не се налага използването на химикали за почистване на стъклата.

В патента се казва, че системата за сканиране на стъклата е достатъчно интелигентна и разпознава стикерите за застраховка и различните логотипи, залепени върху стъклата на автомобила. Освен това новата система не се обърква при спускане на сенниците.

Лазерната система за почистване на Tesla може да се използва и за поддържане чистотата на различните слънчеви панели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари