Tesla планира да стъпи на пазара в Индия

1
176

Индийските потребители, които искат да се доберат до Tesla, може би ще успеят да сбъднат желанията си през 2021 г. Според две публикации от местните вестници Indian Express и Economic Times, отразени от Ройтерс, Tesla планира да стартира операции в страната през следващата година. Навлизането на компанията на пазара на Индия ще започне с началния Model 3, но компанията може да има по-големи планове в бъдеще за азиатската страна.

По-конкретно, според Indian Express, Tesla ще разгледа евентуално изграждане на местно производствено съоръжение, базирайки предположението си на информация, получена от доставчици, с които са се свързали. В момента компанията изгражда два нови производствени завода – един в Остин, Тексас и друг в непосредствена близост до Берлин, Германия. Tesla отвори първия си завод извън САЩ в Шанхай в началото на тази година.

За съжаление, Tesla не разполага с отдел за връзка с обществеността, след като го затвори през 2020, така че няма как да отговори на запитвания за допълнителен коментар.

Преди бъдещите планове да се реализират, производителят на електроавтомобили ще експериментира и анализира с пазарната среда в Индия, като Model 3 няма да бъде на особено достъпна цена в страната. От Ройтерс съобщават, че най-евтиният автомобил на Tesla, който ще се предлага в Индия, ще струва 74 739 щатски долара при текущите обменни курсове. В миналото Tesla говореше за проектиране на автомобили, специфични за Китай и други азиатски пазари, които са по-малки и по-достъпни, така че може би подобно изпълнение ще бъде от полза и за Индия. В същото изявление изпълнителният директор Илън Мъск намекна, че малък хечбек, вероятно базиран на Model 3, може да служи като по-европейски ориентиран модел.

Засега Tesla е предвидила три нови автомобила за въвеждане на пазара. Първа на борда е серията Cybertruck, която според компанията ще започне да се произвежда през 2021 г. в Тексас. Semi и Roadster от следващо поколение също са на път след няколко поредни отлагания и закъснения.

 

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари