Tesla показа видеа как автопилотът предотвратява ПТП и спасява живот

5
1330

Използването на камерите на автопилота за запис на всичко случващо се около електромобила, подобно на видеорегистратори, дава възможност на Tesla да показва реални видеа от работата на системата. Преди няколко часа компанията публикува интересни клипове, показващи как автопилотът избягва сблъсъка с пешеходци и велосипедисти.

Автомобилната компания на Илън Мъск публикува в социалните мрежи четири видеа, демонстриращи достойнствата на интегрираната в автопилота система за безопасност, която запазва живота на водача и на пешеходците на пътя. Функцията TeslaCam записва всичко протичащо пред камерите на електромобила, използвани от автопилота. Това е и начинът Tesla да знае кога шофира водачът и кога – автопилотът.

В Twitter акаунта на Tesla се напомня, че електромобилът Model 3 е получил най-високият бал в категорията Safety Assist по време на тестовете по методиките на EuroNCAP.

В първите две видеа компанията показва работата на системата Emergency Lane Departure Avoidance за следене на пътната маркировка. Уеб порталът Elесtrek отбеляза, че дори когато пилотът не е активиран и не управлява автомобила, Emergency Lane Departure Avoidance продължава да работи, понеже това може да запази живота на хората в критична ситуация.

Другите две видеа демонстрират работата на системата за екстрено спиране. Електромобилът внимателно и бързо намалява скоростта и спира при появата на внезапно изскочилият насреща човек с маломощен мотор.

„Всеки водач на автомобил трябва да остава внимателен и концентриран, понеже електрониката не може са предотврати всички инциденти. Но вградените помощници с всеки изминал ден правят шофирането все по-безопасно“. – заяви Tesla.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари