Tesla показа лабораторията си за краш тестове на своите електромобили

4
1175

Автомобилната компанията на Илън Мъск публикува клип, в който показва как се правят краш тестовете на електромобилите на Tesla.

Както и другите производители на автомобили, Tesla също използва компютърно моделиране, за да открие възможните проблеми и слабите места преди физическото сблъскване на електрическия автомобил, който е напълно сглобен и готов за продажба.

Компанията показа и своята специално разработена въздушна възглавница за пътуващите на предните седалки, която се използва в електромобила Model 3. При катастрофа въздушната възглавница се отваря и буквално обвива пътника или водача, като по този начин не се допуска сблъсък с елементите от интериора на електрическия автомобил.

Публикувайки видеото в своя Twitter акаунт, компанията Tesla заяви, че Model 3 определено е един от най-безопасните автомобили по пътищата. С това е съгласен и американския застрахователен институт за пътна безопасност (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS), който в началото на месец септември даде на електромобила Tesla Model 3 най-високата оценка по безопасност Top Safety Pick+.

Да си припомним, че младшата Tesla Model 3 (Mid Range Battery, Rear-Wheel Drive) има пробег 420 км и максимална скорост 200 км/ч. Средният вариант осигурява пробег от 500 км и максимална скорост 230 км/ч. Най-бързата и скъпа версия също има пробег от 500 км, но нейната максимална скорост е 250 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч става за 3,3 секунди. А Мъск непрекъснато подобрява параметрите на своите електромобили.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари