Tesla получи официално разрешение от Китай за започване работата на Гигафабрика-3

4
1536

Компанията Tesla Inc. продължава да се разширява. Автомобилната компания на Илън Мъск успя да регистрира своята трета Гигафабрика в Китай и по този начин обектът стана част от технологичната инфраструктура на Поднебесната. Уставният капитал на новата компания е в размер на $1 милион.

Засега няма много подробности за това събитие, но вече е ясно, че компанията е получила официалното разрешение на Китай за производството на електромобилите Model 3 на територията на китайската Гигафабрика. Планирано е производството на по 3000 електромобила седмично.

Гигафабрика-3 ще започне производството на нови електромобили още този месец. Не се знае кога поточните линии ще започнат да работят на максимум, но в началото те ще произвеждат по около 700 електрически автомобила седмично.

Представител на компанията заяви, че производството на електромобили наистина ще започне през месец октомври тази година. Той каза, че в началото обемите на производство ще зависят от редица фактори, като например ефективността на новите работници и служители, от броя на поръчките, от работата на логистиката и т.н.

Преди време китайският отдел на Tesla заяви, че до 13 октомври няма да могат да се правят предварителни поръчки за закупуването на Tesla Model 3. Пазарните анализатори са на мнение, че именно на 13 октомври тази година компанията ще започне серийното производство на дългоочакваните електромобили.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

аз пък си мислех че всички се махат от китай

Разум
Разум

Този завод ще произвежда продукция специално за Китай, така че за какво да се махат 🙂

111
111

Уж патентите са му свободни, обаче има доста ноу хоу в колите. Дано не стане като другите неща в Китай. Две три години да го разучат и да почнат да правят свои копия на Тесла.

AxOx
AxOx

Че какво лошо има в това?…. Ще имаш избор.
Важното е да се развива технологията и да става все по-масова.