Tesla получи поръчка за още 30 Tesla Semi от Walmart

9
1789

Tesla продължава да получава все повече поръчки за своя електрически товарен автомобил Tesla Semi. Уеб порталът Electrek съобщи, че ритейлърът Walmart, който миналата година поръча партида Tesla Semi, иска още 30 електрически товарни автомобила.

Американската компания с най-голямата в света мрежа от магазини за търговия на едро и дребно, бе една от първите, поръчала електрическите камиони в края на 2017 година.

Тогава Walmart направи заявка за 15 електрически товарни автомобила Tesla. По този начин ритейлърът възнамерява значително да намали изхвърляните в атмосферата емисии и да усъвършенства своя транспорт.

Walmart съобщи, че новите 30 електрически Tesla Semi ще бъдат използвани за ускоряване електрификацията на своя парк в Канада. Двадесет от тях ще се използват в Мисисипи, Онтарио, а останалите ще транспортират стоки от новия разпределителен център на Walmart в Британска Колумбия, който сега се реконструира. Паркът на новия разпределителен център ще бъде съставен само от електрически товарни автомобили.

След като търсенето започна да расте, Tesla увеличи депозита за резервирана на Semi на $20,000. Това означава, че Walmart ще трябва да даде $600 000 за предварителната поръчка на електрическите камиони.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари