Tesla получи поръчка за още 30 Tesla Semi от Walmart

9
1663

Tesla продължава да получава все повече поръчки за своя електрически товарен автомобил Tesla Semi. Уеб порталът Electrek съобщи, че ритейлърът Walmart, който миналата година поръча партида Tesla Semi, иска още 30 електрически товарни автомобила.

Американската компания с най-голямата в света мрежа от магазини за търговия на едро и дребно, бе една от първите, поръчала електрическите камиони в края на 2017 година.

Тогава Walmart направи заявка за 15 електрически товарни автомобила Tesla. По този начин ритейлърът възнамерява значително да намали изхвърляните в атмосферата емисии и да усъвършенства своя транспорт.

Walmart съобщи, че новите 30 електрически Tesla Semi ще бъдат използвани за ускоряване електрификацията на своя парк в Канада. Двадесет от тях ще се използват в Мисисипи, Онтарио, а останалите ще транспортират стоки от новия разпределителен център на Walmart в Британска Колумбия, който сега се реконструира. Паркът на новия разпределителен център ще бъде съставен само от електрически товарни автомобили.

След като търсенето започна да расте, Tesla увеличи депозита за резервирана на Semi на $20,000. Това означава, че Walmart ще трябва да даде $600 000 за предварителната поръчка на електрическите камиони.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Tesla получи поръча“(заглавието)

115
115

Ремаркето сигурно е пълно с батериите

116
116

http://www.greencarcongress.com/2017/11/20171117-teslasemi.html

в ремаркето няма нищо специално , всичко е на камиона . в линка има скица на разположението на основните компоненти във влекача . виж и после пиши .

ime
ime

Ако беше, щеше да обиколи земята няколко пъти с 1 зареждане.

анонимен
анонимен

В по-развитите държави, ремаркетата се пълнят от общаци. Шофьорите на камиони разнасят готови натоварени ремаркета. Закачат, доставят, разкачат. Стоката вътре я обслужват само в складовете. Смисълът на връщам се празен е малко различен от този при нас.

Конп
Конп

Името на града в Канада не е Мисисипи а Мисисауга.

тор
тор

що мигранти може да превози тая машина…

Шишо
Шишо

въх фалираха… нали тъй?